• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İlkokulda kazan patladı: 7 öğrenci yaralı

Mardin’in Midyat İlçesi Cumhuriyet İlkokulu’nun kalorifer kazanının patlaması sonucu üst katta bulunan sınıfın bir bölümü çöktü, 7 öğrenci yaralandı.

Midyat Yeni Mahallesi 901 sokakta bulunan ve 26 öğretmenin görev yaptığı ve 750 öğrencinin eğitim gördüğü Cumhuriyet İlkokulu’ndaki kalorifer kazanı, saat 09.30 sıralarında patladı. Nedeni belirlenemeyen patlama, okulun B bloğundaki bodrum katında bulunan kalorifer kazanında meydana geldi. Patlamanın meydana geldiği sırada öğrencilerin derste olması, olası bir faciayı önledi.

Öğrencilerin ders işlediği sırada 2-G sınıfının altında bulunan kömür kullanılan kazanın patlaması nedeniyle sınıfın bir bölümü çöktü ve 7 öğrenci yaralandı. Kazan dairesine açılan demir kapı da patlamanın etkisiyle 10 metre uzağa fırladı. Aynı avlu içerisinde eğitimin verildiği Cumhuriyet Ortaokulu binası da şiddetli patlamanın etkisiyle is yüzünden siyaha büründü. Öğrencilerin ve öğretmenlerin yaşadıkları şok karşısında gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Olayın haber verilmesi üzerine okula çok sayıda ambulans, itfaiye ekibi ve polis sevk edildi. Patlamanın ardından öğrenciler evlerine gönderildi. Öğretmenler, olayı duyarak okula koşan velileri ikna ederek, sakinleştirmeye çalıştı.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkan Vekili Necat Güneştan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, okula gelerek incelemelerde bulundu. Yetkilikler kazan dairesindeki patlama sonucu çıkan yangını söndürme çalışmalarını bir süre izledi. Kaymakam Oğuzhan Bingöl, okulda meydana gelen patlama hakkında gazetecilere verdiği bilgide, "Patlama kazan dairesinde görülüyor. Detaylı bir açıklama yapmak için daha erken. Sevindirici olan can kaybının olmaması. Hafif yaralı, ayakta tedavi edilebilir 7 öğrencimiz var. Onlar şu an hastanelerde tedavileri yapılıyor. Bugün bu okulumuzu tatil edeceğiz. Eğitim, öğretime yarın devam edeceğiz" dedi.

7 YARALI ÖĞRENCİ TEDAVİ ALTINDA

Cumhuriyet İlkokulu’nda bu sabah saatlerinde meydana gelen kalorifer kazanı patlamasında yaralanan öğrencilerin sayısının 7 olduğu açıklandı. İlkokul 2’nci sınıfta ders işledikleri sırada meydana gelen patlama sırasında, vücudunda yanıklar oluşan Nur Derviş (10), dumandan etkilenen Sema Nur Atuğ (7), Ceylan İnan (8), Zeynep Keleş (7), Besna Acar (8), Zeynep Akbulut (8) ve Birgül Akıncı’nın (10) Midyat Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri sürüyor.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim