• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

İlkokul öğrencileri devlet okulunda robot yapmayı öğreniyor

İlkokul öğrencileri devlet okulunda robot yapmayı öğreniyor
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Kdz. Ereğli İlkokulu Şehit Fethi Sekin Robotik Kodlama Sınıfı öğrencileri kodlamayı öğrenerek, yaptıkları robotları...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Kdz. Ereğli İlkokulu Şehit Fethi Sekin Robotik Kodlama Sınıfı öğrencileri kodlamayı öğrenerek, yaptıkları robotları tanıttı.

Kdz. Ereğli İlkokulu öğrencilerine yönelik olarak oluşturulan Robotik Kodlama sınıfının ismine İzmir Adliyesi önünde teröristleri etkisiz hale getirerek büyük bir katliamı önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'in ismi verildi. Yaşları 7 ile 11 arasında değişen ilkokul öğrencileri için oluşturulan sınıfta kodlama ve robot yapımı öğretilecek.

Şehit Fethi Sekin Robotik Kodlama Sınıfı'nın tanıtımı için düzenlenen programa Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Sarıhan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile okul müdürleri, bazı STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan okul müdürü Tuncay Uzun, günümüzde internet kullanımının çocuklarda 4-5 yaşa kadar düştüğünü, açılışı yapılan kodlama sınıfının Türkiye genelinde ilkokullar arasında bir ilk olduğunu ve çocuklara kodlamayı öğreterek geleceklerini hazırlamak istediklerini söyledi.

Kaymakam Nazım Madenoğlu ise bilgisayarı kullandığımızı zannettiğimizi ancak yeterince kullanamadığımızı ifade etti. Çocukların bilgisayarı bir oyun aleti olarak gördüğünü dile getiren Madenoğlu, "Gelişmiş ülke olmanın birinci kriteri teknoloji üretiyor ve pazarlıyor olmaktır. İkincisi milli gelirin 10 bin doların üzerinde olmasıdır. Biz Allah'a şükür 10 bin doların üzerine geçtik. Arkadaşlarımız teknolojinin bir ürünü olan robotların sergileneceği robotik sınıf denilen, kodlamanın yapıldığı bir sınıfı açıyorlar. Bu sınıfın açılışı gerçekten çok anlamlı ve değerli bir faaliyet. Ama bu değerli ve gerçekten de güzel faaliyete anlam kazandıran onun ismi. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de şehit olan Fethi Sekin polisimizin adının verilmesi bu sınıfa apayrı bir anlam ve değer kazandırıyor. Ülkemizin ve vatanımızın birliği ve beraberliği için huzur içinde yaşayabilmemiz için diğer şehitlerimiz gibi özellikle 15 Temmuz gecesi verdiğimiz şehitlerimiz gibi Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da verdiğimiz şehitler gibi bilhassa bütün tarih boyunca bütün milletimizin gittiği yerlerde verdiği şehitler gibi bu şehidimiz de polisimiz de bu amaçlar uğruna canını seve seve verdi. Onun ruhu şad olsun diyorum" dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte robotik sınıfının açılışını gerçekleştirerek öğrencilerin çalışmalarını inceleyip, bilgi aldı. İlkokul öğrencileri kodlama ile yaptıkları robotların çalışmalarını gösterdi. Okul yöneticileri kodlama eğitiminin okuldaki tüm öğrencilere verileceğini ifade etti. Programın ardından Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisleri okuldaki öğrencilere çikolata dağıttı.

İlkokul öğrencileri devlet okulunda robot yapmayı öğreniyor

İlkokul öğrencileri devlet okulunda robot yapmayı öğreniyor

İlkokul öğrencileri devlet okulunda robot yapmayı öğreniyor

İlkokul öğrencileri devlet okulunda robot yapmayı öğreniyor

İlkokul öğrencileri devlet okulunda robot yapmayı öğreniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim