• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

İlkler Şehri Uşak Yine Bir İlke Daha İmza Attı

İlkler Şehri Uşak Yine Bir İlke Daha İmza Attı
Türkiye'de bir ilk olan Uşak Kent Konseyi Başkanlığı bünyesinde Roman Çalışma grubu kuruldu.

Türkiye'de bir ilk olan Uşak Kent Konseyi Başkanlığı bünyesinde Roman Çalışma grubu kuruldu. Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın Atatürk Kültür Merkezi Konsey Başkanlığı salonunda konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Toplantıya Uşak Kent Konseyi Roman Çalışma Grubu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. A. Çağlar Deniz ve Roman vatandaşlar katıldı. Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın kurulan grubun amacının Uşak'ta yaşayan yaklaşık 7 bin Roman vatandaşın eğitim, sağlık, çalışma, barınma gibi meseleleri üzerine çalışacaklarını söyledi. Çalışma gruplarının Uşak Roman toplumundan üyeler ve Uşak Üniversitesi akademisyenlerinden oluştuğunu anlatan Aydın; "Bu gün şehrimiz açısından tarihi bir gün yaşıyoruz. Kent konseyimiz bünyesinde kurduğumuz Roman Çalışma grubu kentimizde genellikle göçebe olarak bildiğimiz üç ayrı grubun yani Romanlar, Lomlar ve Abdal topluluklarının yaşadıkları olumsuzlukları ve toplumumuzda oluşan ayrımcılığı ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

Uşak Kent Konseyi Roman Çalışma Grubu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. A. Çağlar Deniz; Hükümetin Roman Açılımı ile uyumlu olacak olan insiyatifleri doğrultusunda Uşak'ta yaşan Roman vatandaşların sosyal dâhil edilme süreçlerini ve bu süreçlerde ortaya çıkan aksamaları çalışmalarına konu ederek bu konuda hazırladıkları raporları belirli periyotlarla kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

Uşak Kent Konseyi Roman Çalışma Grubu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. A. Çağlar Deniz; "Oluşturduğumuz grup sayesinde toplumda oluşan ayrımcılığı ortan kaldırarak Roman vatandaşlarımız kimliklerini saklamak zorunda kalmayacak iş, sağlık, eğitim ve barınma gibi hususlarda zorlanmayacaklar. Bu süreç içerisinde Uşak Kent müzesi dahil Uşak kültürünün önemli bir parçası olan göçebe hayat tarzına dair Demirci, Elekçi ve Abdalların geleneksel hayat tarzlarını dijital bir arşive kazandıracağız. Bu çerçevede Valilik, Belediye ve Üniversitemiz ile iş birliği içinde olacağız" dedi.

İlkler Şehri Uşak Yine Bir İlke Daha İmza Attı

İlkler Şehri Uşak Yine Bir İlke Daha İmza Attı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim