• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

İlkadım’da Gözyaşı Geceleri

İlkadım’da Gözyaşı Geceleri
İlkadım Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Gözyaşı Geceleri "Tövbekar" adlı programını Samsunlularla buluşturdu.

İlkadım Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Gözyaşı Geceleri "Tövbekar" adlı programını Samsunlularla buluşturdu.

Maneviyat dolu duygu yüklü programlarıyla 29 yıldır efsane haline gelen Gözyaşı Gecesi ekibinin "Tövbekar" adlı oyunu Samsun'da gönüllerde iz bıraktı.

VATANDAŞLAR SALONA SIĞMADI

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda yaklaşık 2,5 saat süren Tövbekar adlı oyun büyük beğeni topladı. Senaryosunu ve yönetmenliğini Haşim Akten'in yaptığı Tövbekar adlı oyunu izlemeye gelen vatandaşlar salona sığmadı. Büyük ilginin olduğu programda salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar 2.5 saate yakın süren oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı. Dünya hayatının güzellikleri içersinde nefsi ile mücadele eden insanoğlunun yaşadığı sıkıntıları, karşılaştığı güçlük ve zorluklar sonunda tövbekar olmasının yanı sıra Allah ve Peygamber sevgisi, kutsal topraklar, geçmişten günümüze mazlum coğrafyada ve beldelerde Müslümanların zulüm altında yaşadığı sıkıntıların anlatıldığı Tövbekar adlı tiyatro oyunu gönüllerde iz bıraktı. İzleyenlerden tam not alan oyun esnasında duygulanan vatandaşlar zaman zaman gözyaşları döktü. Programın sonuna doğru Haşim Akten, salonu dolduran vatandaşlarla birlikte ellerini açıp vakfe duası yaptı.

Oyunun ardından kısa bir konuşma yapan Yazar Haşim Akten, oyunun sergilenmesinde emeği geçen başta İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok olmak üzere belediye çalışanlarına teşekkür etti.

HZ. PEYGAMBER'İN YAŞANTISINI ÖRNEK ALMALIYIZ"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle belediyemiz kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Gözyaşı Gecesi ekibinin "Tövbekar" adlı oyununu vatandaşlarımızla buluşturmaktan büyük mutluluk duyduk. Senaryosu ve bizlere verilen mesajlarla çok güzel bir tiyatro oyunu. Bu programımız vesileyle Hz. Peygamberimiz Muhammed (S.A.V) ve hayatını anlamalı ve yaşantısını kendimize rehber edinmeliyiz. Sevgili Peygamberimizi ve onun öğütlerini en güzel şekilde anlamak ve hayatımıza uygulamak durumundayız. Onun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. Efendimiz (S.A.V) bizlerin yaşantısı için en güzel örnektir. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız" dedi.

Gecenin sonunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gözyaşı Gecesi ekibi adına Tövbekar adlı oyunun senaryosu ve yönetmenliğini yapan Haşim Akten'e çiçek ve ilçenin simgesi haline gelen Saathane Tablosu takdim etti.

İlkadım’da Gözyaşı Geceleri

İlkadım’da Gözyaşı Geceleri

İlkadım’da Gözyaşı Geceleri

İlkadım’da Gözyaşı Geceleri

İlkadım’da Gözyaşı Geceleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim