• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İlkadım Belediyesi İşçilerine Kişişel Gelişim Ve İletişim Semineri

İlkadım Belediyesi İşçilerine Kişişel Gelişim Ve İletişim Semineri
İlkadım Belediyesi tarafından şantiye işçilerine yönelik kişisel gelişim ve iletişim konulu eğitim seminer düzenlendi.

İlkadım Belediyesi tarafından şantiye işçilerine yönelik kişisel gelişim ve iletişim konulu eğitim seminer düzenlendi.

İlkadım Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile belediyenin Anadolu Mahallesi Çiçek Serası'nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde konuşan İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemalettin Ak ve Kişisel Gelişim Uzmanı Süleyman Çiftli, belediye-vatandaş arasındaki ilişkinin müşteri memnuniyeti esası içerisinde geliştirilmesi gerektiği konusuna dikkat çekildi.

Belediyenin sahadaki aktörleri olan fen işleri çalışanlarının aynı zamanda iletişim direktörü olarak kendilerine görev edinmelerini söyleyen Kişisel Gelişim Uzmanı Süleyman Çiftli, " Türkiye'de ilk defa belediyenin fen işleri personellerine yönelik eğitim semineri verdiklerini kaydetti.

Kişisel Gelişim Uzmanı Süleyman Çiftli "Türkiye'de ilk defa belediye fen işleri çalışanları ile bir arada örnek bir çalışmaya imza atıyoruz. İkadım'da ilk adım diyerek kişisel eğitim ve iletişim seminerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizler burada eğitim vermeye gelen birer öğretmen olsak da şu unutulmamalıdır ki hepimiz birer öğretmeniz. Baba olarak ebeveyn olarak ailede birer öğretmensiniz. Bugün biraz farkındalık oluşturmak istedik ve fen işleri personellerimiz ile bu eğitime start verdik. Umarız bu eğitimimiz örnek olur ve diğer belediyelerimizde de bu tür eğitimlere başlanır" dedi.

İletişim eğitiminin vatandaşlara hizmet veren kurumlarda önemli olduğunu söyleyen İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemallettin Ak "İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve çözüm odaklı iletişim semineriyle fen işleri çalışanlarımız ile bir aradayız. Burada 100 kişi var. 100 kişinin ortalama yaşı 30 olsa 300 yıllık bir deneyim ile birlikteyiz. Çok yüklü köklü bir deneyimin içerisinde bulun kendinizi. İlkadım Belediyemiz ile mahallelerde, okullarda farklı konularda eğitim seminerleri gerçekleştiriyoruz. Yeni bir iletişim ve kişisel gelişim seminerimizi fen işleri müdürlüğümüze bağlı şantiye personellerimiz ile gerçekleştiriyoruz. İletişim insanlar arasında çok önemli. Özellikle de vatandaşa hizmet sunarak bir görevi icra ediyorsak en önemli konu iletişimdir. Birine emir vermek ya da onu yönetmeye çalışmak iletişim engelidir. Saydığımız bu davranışları hayatımızda yapıyoruz ama bu davranışlar iletişimi devam ettirmiyor. Biz bunu yerine iletişimi devam ettirici onlara öneri vermek yerine onları anlayan bir dil kullanalım. Bu nedenle diyoruz ki, yorumlamayın, avutmayın, teselli etmeyin, soru sormak, sınamak, çapraz sorgulamak, konuyu saptırmak, sözsüz iletişim engellerinin kullanılmasının tamamı iletişim engellemeleri içerisine giriyor. Bunları yaptıkça da biz iletişemiyoruz, doğru etkili iletişim kuramıyoruz" diye konuştu.

İlkadım Belediyesi İşçilerine Kişişel Gelişim Ve İletişim Semineri

İlkadım Belediyesi İşçilerine Kişişel Gelişim Ve İletişim Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim