• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

İlk yüz nakli ikinci yılında

Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan hastası 22 yaşındaki Uğur Acar, yeni yüzü ile ikinci yıla girdi. Uğur Acar, uğuruna inandığı yüzüğünü ancak evlendiği zaman parmağından çıkaracağını söyledi.
İki yıl önce Uşak’ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya’nın bağışlanan yüzü AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstriktif ve Estetik Cerrrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Uğur Acar’a nakledilmişti. Türkiye’nin ilk yüz nakli kişisi olarak tıp literatürüne geçen Uğur Acar, naklin ardından ikinci yılı geride bıraktı.
 
"HAYATIM YÜZ NAKLİNDEN ÖNCE, YÜZ NAKLİNDEN SONRA"
 
Hayatını yüz naklinden önce ve sonra olarak ikiye ayırdığını belirten Uğur Acar, yüz naklinde iki yaşına girdiğini söyledi.İki yılda zorlu süreçler geçirdiğini hatırlatan Acar, "Naklin ardından kendimi yavaş yavaş toparlamaya başladım. Daha iyi oldum. Zamanla yüzümdeki iyileşmeyi fark ettim. İki yılda geçen süreç benim için güzeldi. Organ Nakli Derneği ile il il gezerek organ naklinin önemini anlattım. Öte yandan nakil bekleyen hastalara bilgiler aktarıyorum. Yüz nakli olan arkadaşlarımla tecrübelerimle paylaşıyorum. Hastalara moral veriyoruz. İki yıl su gibi geldi geçti diyebilirim" şekinde konuştu.
 
"KENDİMİ VE DİĞER HASTALARI GÖRÜNCE HEYECANLANIYORUM"
 
Nakilden önce toplumdan dışlanmadığını ancak nakilden sonra çevresinin genişlediğini anlatan Acar, "Daha önce ilk işimde 6 ay çalışabilmiştim. Şimdi AÜ Rektörlüğü özel kaleminde çalışıyorum" dedi. Televizyonda kendimi ve diğer yüz nakilli hastaları görünce heyecanlandığını belirten Acar, tek hedefinin hayatına sağlıklı şekilde devam etmek olduğunu, hayatı akışına bıraktığını söyledi.
 
"ŞANS YÜZÜĞÜ EVLENİNCE ÇIKAR"
 
Parmağındaki yüzüğün hikayesini anlatan Acar, "Bu yüzüğü yüz nakli olmadan iki gün önce tamirat için gittiğim otelin bahçesinde bulmuştum. Ardından iki gün sonra yüz nakli haberi geldi. O benim uğurlu yüzüğüm oldu. Bu yüzüğü parmağımdan çıkaracağım tek gün var, o da evleneceğim gündür" dedi.
 
 
MUTLUĞUNU PAYLAŞIYORLAR
 
Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Soysal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şahan ise Uğur Acar’ın mutluluğunu paylaştıklarını belirterek, herkesi organ nakline duyarlı olmaya davet etti.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim