• BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

İlk Ve Acil Yardım Kurtarıcılarının ’Paramedikler Günü’ Kutlandı

İlk Ve Acil Yardım Kurtarıcılarının ’Paramedikler Günü’ Kutlandı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksekokulu ve Paramedik Eğitiminde Standardizasyon ve Akreditasyon Derneğinin düzenlediği "Paramedikler Günü"...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksekokulu ve Paramedik Eğitiminde Standardizasyon ve Akreditasyon Derneğinin düzenlediği "Paramedikler Günü" kutlama etkinliği, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

Paramedik adaylarına sağlık sektöründe çalışmanın önemi ve sağlık çalışanı olarak dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda Konferans yapıldı.

Hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan, genellikle kritik durumdaki hastaya veya yaralıya ilk anda müdahale eden profesyonel sağlık teknikerleri olan "Paramedik'lerin, mesleki açıdan gelişmeleri ve sektörleriyle ilgili önemli tecrübeleri edinmeleri için HKÜ'de kendilerine Eğitim amaçlı konferans verildi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Semra Çelikli, Gaziantep Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hülya Çiçek, Öğretim Görevlisi Erhan Kılınç ve Paramedik Çağlar Uz'un katılımlarıyla gerçekleşen Konferans, birçok üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Seminerde paramedik adayı olan öğrencilere seslenen Rektör Yılmaz, "Sevgili gençler, paramedik adayı olarak burada olduğunuz için gerçekten çok şanslısınız. Birçok kişi paramedik adayı olmak ve sizin yerinizde olmak istiyor. İlk olarak biz bu bölümü açtığımızda, 40 öğrenci istedik ve on bin civarlarında ciddi bir başvuru ile karşılaştık. Paramedik olarak gerçekten işiniz çok zor ama bir o kadar da önemli. Acil durum hastalarının yaşamla ölüm arasındaki ince çizgisi siz paramediklerin ellerinde olacak. Bu yüzden çok iyi eğitim almanız ve ayrıca işinize çok büyük hassasiyet ve özveri göstermeniz gerekmektedir. Çünkü işinizin şakası yok, insan hayatıyla uğraşacaksınız. Ben eminim ki; Üniversitemizden mezun olduktan sonra, Hasan Kalyoncu Üniversitesini en iyi şekilde temsil edecek ve birçok hastanın hayatını kurtararak hem çok önemli işlere imza atacaksınız, hem de bizleri daima gururlandıracaksınız" dedi.

'Hastane Öncesi Travmalar ve Paramedik" hakkında sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Semra Çelikli, "İlk ve Acil Yardım Programı mezunları Acil Sağlık Sistemi içinde Paramedik olarak adlandırılmaktadır. Paramedik mesleği için 22 Aralık, YÖK Genel Kurulunun Üniversitelerde Paramedik programlarının açılmasına resmi olarak izin verdiği önemli bir gündür. Bu nedenle Türkiye'de Paramedikler Günü olarak kutlanmaktadır. Hafta içinde de çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Üniversitemiz ve Paramedik Eğitimde Standardizasyon ve Akreditasyon Derneği birlikte bu yıl öğrencilerimiz, ilimizdeki diğer programlar ve 112 Ambulanslarında çalışan paramedikler için bu etkinlik planlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Ambulans ve Paramedik Mesleği tarihçesi hakkında bilgi veren Paramedik Çağlar Uz, ardından öğrenciler ile saha tecrübelerini paylaşarak, öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar ve yapmaları gerekenlerle ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretim Görevlisi Erhan Kılınç ise öğrencilerin eleştirel düşünme düzeylerinin incelenmesi hakkında bilgi verdi.

Konferansın, paramedik eğitiminin tanıtılması ve gelişimi açısından önem arz ettiği belirtilirken, paramedik kavramının her geçen gün öneminin arttığı ve ülkemizde paramedikçilerin gerekliliğinin de bu bağlamda önem kazandığı sıkça vurgulandı.

İlk Ve Acil Yardım Kurtarıcılarının ’Paramedikler Günü’ Kutlandı

İlk Ve Acil Yardım Kurtarıcılarının ’Paramedikler Günü’ Kutlandı

İlk Ve Acil Yardım Kurtarıcılarının ’Paramedikler Günü’ Kutlandı

İlk Ve Acil Yardım Kurtarıcılarının ’Paramedikler Günü’ Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim