• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

İlk Oylarını Çocuk Meclisi’nde Kullandılar

İlk Oylarını Çocuk Meclisi’nde Kullandılar
Esenler Belediyesi Çocuk Meclisi, başkanını seçti. Mecliste bulunan çocuklar, ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşadı.

Esenler Belediyesi Çocuk Meclisi, başkanını seçti. Mecliste bulunan çocuklar, ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşadı.

Esenler Belediyesi Çocuk Meclisi'nin ikinci oturumu, Meclis Koordinatörü Ziya Çandır tarafından açıldı. İlk oturumda yaşı en büyük üye sıfatıyla Geçici Meclis Başkanlığı'na Nine Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mehmet Gök, Başkan Yardımcılığı'na Ronahi Kul ve Toprak Can Toprak, en genç üye Esma Nur Aydın ise Katip Üyeliğine atanmıştı.

"YÖNETİCİ NİTELİKLİ OLMALI"

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, seçim öncesinde yaptığı konuşmada, Çocuk Meclisi Başkanı'nın önemli bir görevi olduğunu belirterek, "Yönetme önemlidir. Yönetici fedakar, çalışkan, vizyon sahibi, medeni cesareti olan ve adil bir insan olmalı. Başkan idarecilerle görüşecek, araştıracak, çalışacak, bulunduğu mertebeyi ileri taşıyacak nitelikte olmalıdır" dedi.

İLK KEZ OY KULLANDILAR

Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ikinci oturumda Çocuk Meclisi Başkanlığı için seçim yapıldı. Meclis üyeleri, kendileri için hazırlanan kabinlerde oylarını kullandı. İki turda gerçekleştirilen seçimlerin ilk turunda 24 öğrenci başkanlık için aday oldu. En fazla oy alarak ikinci turda yarışacak 3 aday, sahneye çıkarak kendilerini tanıttı ve başkanlık vaatlerini açıkladı. Daha sonra ikinci tur için meclis üyeleri tekrar sandık başına giderek Çocuk Meclisi Başkanı'nı seçti.

MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ

Sandıktan çıkan sonuçlara göre 34 oyla Dr. İlhami Faydagör Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Emrah Düzgün, Esenler Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı oldu. 16 oy toplayan Ece Nur Çalışkan ve 7 oy alan Oğuzhan Altıer ise başkan yardımcılığına seçildi. Meclis başkan ve yardımcıları 1 yıl görevde kalacak. Çocuk Meclisi'nde; Sokak Çocukları, Engelli Çocuklar, Çocuk Hakları gibi 14 komisyon oluşturulacak.

BAŞKAN PROJELERİNİ AÇIKLADI

Çocuk Meclisi Başkanı Emrah Düzgün, hayata geçirmeyi istedikleri projelerle ilgili "Başkanlığım sürecinde ilk etapta Menderes mahallesinde bulunan Çocuk Sokağı'nın ilçe geneline yayılması için çalışacağız. Okul giriş - çıkış saatlerinde sokakları trafiğe kapatmak için çalışma yürüteceğiz. Ağaçlandırmayı artıracağız. Eğitim - öğretim döneminde okul çevresinde inşaat çalışması yapılmaması için ilgili birimlerle irtibata geçerek taleplerimizi ileteceğiz" diye konuştu.

ÇOCUK MECLİSİ NEDİR?

Esenler Belediyesi Çocuk Meclisi'nde, Esenler'de eğitim gören, yaşları 8 ile 14 arasında değişen 100 çocuk bulunuyor. Çocuk Meclisi ile çocukların sorunları, talepleri ve hayallerini özgürce konuşabileceği, kendi oyları ile alınacak kararlarla seçme ve seçilme deneyimi yaşayabileceği mecliste; söz sahibi, kültürünü ve tarihini benimsemiş nesillerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

İlk Oylarını Çocuk Meclisi’nde Kullandılar

İlk Oylarını Çocuk Meclisi’nde Kullandılar

İlk Oylarını Çocuk Meclisi’nde Kullandılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim