• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

İlk Bilim Kurgu Romanı Yazarı Ali Nar İçin İslami Edebiyat Dergisi Özel Sayı Yayınladı

İlk Bilim Kurgu Romanı Yazarı Ali Nar İçin İslami Edebiyat Dergisi Özel Sayı Yayınladı
İslam Edebiyat Dünya'sının önemli temsilcilerinden Ali Nar'ın vefatının ardından "Ali Nar Hoca ve Düşünce Yapısı" kitabı ile "İslâmî Edebiyat"...

İslam Edebiyat Dünya'sının önemli temsilcilerinden Ali Nar'ın vefatının ardından "Ali Nar Hoca ve Düşünce Yapısı" kitabı ile "İslâmî Edebiyat" dergisi özel sayısı, Türkçe ve Arapça olarak yayınlandı.

Ali Nar'ın vefatından sonra yayınlanan ilk sayı olan "İslâmî Edebiyat" dergisinin 66'ıncı sayısı, arşivlik bir sayı olma özelliği taşıyor. Türkçe ve Arapça olarak hazırlanan "Ali Nar Hoca Özel Sayısı"sında, Ali Nar hakkında Türkiye'den ve İslam dünyasından önemli kişilerin ve talebelerinin görüşlerine yer veriliyor. Ayrıca kitap içerisinde Gazeteci Yazar Mehmet Şevket Eygi, Doç.Dr.Nedim Urhan, Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu, TBMM eski Başkanvekili Yasin Hatiboğlu, İBB Meclis Başkanvekili Av.Ahmet Selamet ile Dünya İslami Edebiyat Birliği Başkanı Prof.Dr.Abdulkuddüs Ebu Salih, Dünya İslami Edebiyat Birliği Arap Ülkeleri Şube Başkanı Dr. Abdulbasid Bedr, Mişkat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr.Hasan el-Emrani, El-Edebü'l-İslami editörü Şemseddin Durmuş, Suriyeli kadın yazar İbtisem Cakuş'un yazılarına yer veriliyor.

MANEVİ MİRASI DEVAM ETTİRMEK İÇİN

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Siyami Akyel tarafından özel sayıda yazılan önsözde, Ali Nar'ın cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve devlet erkanına teşekkür edildikten sonra,"Bu sayı, Ali Nar Hocamıza vefa borcumuzdan başka, O'nun manevi mirasını devam ettirme azmimizin ikrar ve iradesidir" ifadelerine yer verildi.

"ESERLERİNİZİ KORUMAK BOYNUMUZUN BORCU"

Ali Nar'ın vefatının ardından yapılan başka bir çalışma ise "Ali Nar Hoca ve Düşünce Yapısı" kitabı. Kitabın yazarı Siyami Akyel, Ali Nar'ı şu ifadeler ile anlattı: "Ali Nar Hocam hayattayken kitaplarını ve İslâmî Edebiyat dergisini devam ettirmem hususunda vasiyetlerini açıkladılar. Biz de "Hocam, İnşallah sizin eserlerinizi korumak bizim boynumuzun borcu. 60 kadar eseriniz var. Bunları imkan buldukça gelecek nesillerle buluşturacağız. Ali Nar Hocamızın diğer kitaplarını da inşallah basıp, dağıtma görevi boynumuzun borcudur'. Ayrıca kitapta Ali Nar'ın Necip Fazıl'la yaptığı röportaj da yer alıyor.

Ali Nar, 1938 yılında Sarıkamış'ta doğdu. Kayseri İmam Hatip Lisesi'nde başlayan eğitimini Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde birincilikle bitirdi. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. Necip Fazıl Kısakürek'le tanıştı ve edebiyat zevkini O'ndan aldı. Büyük Doğu'da yazısı çıktı. Diyarbakır, İzmit, Erzincan ve İstanbul İmam Hatip Liseleri'nde öğretmenlik yaptı.

İslami dünyasının ilk ütopik romanı "Arılar Ülkesi" ve İslam dünyasının ilk bilim-kurgu romanı "Uzay Çiftçileri"ni yazdı.

Telif ve türcüme olmak üzere toplam 60 eseri olan Ali Nar Hoca'nın, dini eserlerinde Ehl-i Sünnet hassasiyeti, dinde reform ve dinler arası diyalog faaliyetleriyle mücadele edişi, edebi eserlerinde ise "İslami Edebiyat" çizgisi öne çıkıyor.

Ali Nar, "Dinler Arası Diyalog Fitnesi" adlı kitabın da yazarıdır. 16 Temmuz 2015 tarihinde tedavi gördüğü Fatih Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliğinden vefat etti.

İlk Bilim Kurgu Romanı Yazarı Ali Nar İçin İslami Edebiyat Dergisi Özel Sayı Yayınladı

İlk Bilim Kurgu Romanı Yazarı Ali Nar İçin İslami Edebiyat Dergisi Özel Sayı Yayınladı

İlk Bilim Kurgu Romanı Yazarı Ali Nar İçin İslami Edebiyat Dergisi Özel Sayı Yayınladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim