• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

İlk 11'ler belli oldu!

İlk 11'ler belli oldu!
Fransa-Almanya mücadelesinin başlamasına kısa bir süre kala,iki takımında ilk 11'i belli oldu.

İLK 11'LER 
FRANSA
Lloris, Debuchy, Varane, Sakho, Evra, Matuidi, Pogba, Cabaye, Valbuena, Griezmann, Benzema.

ALMANYA
Neuer, Lahm, Boateng, Hummels, Howedes, Khedira, Schweinsteiger, Kroos, Ozil, Muller, Klose.

Zorlu mücadele saat 19:00'da başlayacak karşılaşmanın canlı anlatımını NTVSpor.net'ten takip edebilirsiniz...

1982 Dünya Kupası'nda iki takım arasında Sevilla'da oynanan yarı final maçı, kupa tarihinin en unutulmaz mücadeleleri arasında yer alıyor. Normal süresi Littbarski ve Platini'nin karşılıklı golleriyle 1-1 tamamlanan karşılaşmada, uzatma dakikalarında Fransa Tresor ve Giresse ile 3-1'lik üstünlüğü yakalamış, ancak Rummenigge ve Fischer'in golleriyle skora denge getiren Almanlar, penaltılar sonucunda finale yükselmişti.

Buna karşın maçın tarihe kazınan esas pozisyonu Almanya kalecisi Toni Schumacher'in Patrick Battiston'a attığı tekmeydi. Pozisyon sonrası Battiston hastaneye kaldırılırken, Schumacher kart dahi görmedi. Ancak, kariyeri boyunca, attığı o tekmeyi miras olarak taşımak zorunda kaldı.

İki takım, 1986 Dünya Kupası yarı finalinde bir kez daha karşı karşıya geldi. Almanya, bu maçtan da Brehme ve Völler'in golleriyle galip ayrıldı. Fransa ve Almanya, bu kez Brezilya'da, 28 yıl sonra ilk kez bir resmi maçta kozlarını paylaşacak.

Almanya'nın son iki kupada yarı final oynamasına göndermede bulunan Deschamps'a göre, Fransa bu maçın favorisi değil. Takımının genç oyunculardan kurulu olduğunun altını çizen teknik adam "Çok istekli ve arzulu futbolculara sahibiz, ama tecrübe eksikliği nedeniyle form düzeylerinde gel-gitler olabiliyor" diyor.

15 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmek isteyen Almanya'nın şu ana kadarki en zorlu rakibi karşısında nasıl bir sonuç alacağını kestirmek zor. Buna karşın, olumsuz bir sonucun Fransa adına kabul edilebilir, turnuvaya büyük ümitlerle gelen Almanya için ise büyük bir yıkım olarak gösterileceği kesin.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim