• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

İlim Yayma Cemiyeti’nden Kaymakam Tekbıyıkoğlu’na Ziyaret

İlim Yayma Cemiyeti’nden Kaymakam Tekbıyıkoğlu’na Ziyaret
İlim Yayma Cemiyeti üyeleri, Bitlis'in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nu ziyaret etti.

İlim Yayma Cemiyeti üyeleri, Bitlis'in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nu ziyaret etti.

Ahlat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinin "Okulumuza Kütüphane Kampanyasına Destek Olun" çağrısına kayıtsız kalmayarak topladıkları yaklaşık bin 350 adet kitap ile birlikte Ahlat'a ziyarette bulunan İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cengiz, İlim Yayma Cemiyeti Bayrampaşa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Beğen, Hüseyin Küskü, Gürkan Ayan ve Ammar Beğen, Kuran-ı Kerim ve İslam Kültürü Öğreticisi Muhammet Saki Sari, Tezhip Hocası Hanife Altıner ve rehberlik hocaları Sultan Dila Akkaya ile Rümeysa Hoşoğlu, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'ndan Ahlat ile ilgili bilgi alan İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Bayrampaşa Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden İbrahim Beğen; "Türkiye genelinde başta imam hatiplerin kurucusu olma gibi kutsal bir misyon üstlenen İlim Yayma Cemiyeti, ülkemizin kalkınmasına, milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmaktadır" dedi.

Tarihimizin, medeniyetimizin başladığı Ahlat'ı bugüne kadar ziyaret etmemenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Beğen; "Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her bir vatandaşın her yıl, bu mümkün değilse ömründe en az bir kere Ahlat'ı ziyaret etmeli. Zaten daha Ahlat'a ilk ayak bastığımızda bu manevi atmosfer insanı sarıyor. Ahlat'ın taşı, toprağı adeta "ecdat toprağına hoş geldiniz" diyordu. Nasip olursa İstanbul'a döndüğümüzde ilk işimiz Ahlat ile İstanbul arasında öğrenci bazında bir köprü kurmak olacaktır" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ziyaret anısına İlim Yayma Cemiyeti üyelerine Ahlat bastonu hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ziyarette bulunarak kitapları teslim eden heyet, ilçedeki tarihi mekanları gezdikten sonra Ahlat'tan ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim