• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

İlim Yayma Cemiyeti Kongresi Yapıldı

İlim Yayma Cemiyeti Kongresi Yapıldı
İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi, dernek binasında olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi, dernek binasında olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul, Başkanlık divanının oluşumu ile devam etti. Divan Başkanlığına Musa Şekerci'nin, Katip üyeliklerine ise Alaattin Akgül ve Adnan Karakurluk'un seçildiği genel kurula üyelerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Genel kurulda gündem maddeleri gereği 2014 ve 2015 yılı faaliyet raporları, mali durum raporları, denetleme kurulu raporları okundu ve üyeler tarafından oy birliği ile ibra edildi. 2 yıllık bütçe okunarak oylanırken, 2016-2017 tahmini bütçesi oybirliğiyle kabul edildi. Yapılan genel kurul ile 2016-2017 yılları için yönetim kurulu, denetleme kurulu, müşavere heyeti, Genel merkez temsilcileri, üst kurul delegeleri seçildi.

İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şube Başkanı İbrahim Cansız yönetimin oluşmasından sonra yapmış olduğu konuşmada, "Cemiyetimiz tüzüğü doğrultusunda üyelerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle ortaöğretim ve üniversitede okuyan öğrencilerimize yönelik eğitim faaliyetlerine destek veriyor. İlim Yayma Cemiyeti ülkemizde var olan en eski hayır kurumlarından olup, ülke genelinde öğrenci yurdu, okul yapımı gibi eğitim alanında önemli faaliyetleri sürdürmektedir. İlimizde ise eski olmamıza rağmen yurdumuzu yer sıkıntısı nedeniyle henüz yapamadık. Bu nedenle üniversite öğrencilerimize yönelik barınma ihtiyacını ev çalışmalarımız ile devam ettirmekteyiz. Yurt olmayınca evlerde bu hizmetimizi gerçekleştiriyoruz. Ciddi bir iş yapıyoruz. İnsanlıkla uğraşıyoruz. Kurtuluşumuz, geleceğimiz bu gençlerdir. Biz eskidik siz de eskiyeceksiniz. Bizim geleceğimiz olan gençleri iyi yetiştirmek için bizlere büyük görev düşüyor. Burada yeni seçilen yönetimimiz tabi ki görevlerini yapacaklardır lakin siz genel kurul üyelerimizin desteğine her zaman ihtiyacımız olacaktır. Bu nedenle hayırda birlikte olmamızı gerekiyor. Sonuç olarak yaptığımız ve yapacağımız faaliyetlerde Rabbim hepimize kolaylıklar versin. Yapılan çalışmalarda destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyor, yeni seçilen yönetim ve diğer kurullarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını yürüten Musa Şekerci de yaptığı kapanış konuşmasında; "Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yapılan genel kurulumuz sonucu iki yıllığına yetkilendirdiğimiz yönetim kurulu başta olmak üzere bütün kurullarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Yapılacak olan hayırlı hizmetlerde siz değerli üyelerimiz başta olmak üzere tüm Zonguldaklı hemşerilerimizin gerekli desteği vereceğine inanıyorum. Genel kurulumuz hepimize ve ilimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yapılan Genel Kurul sonunda Zonguldak İlim Yayma Cemiyeti Şube Yönetimine, " İbrahim Cansız, Saffet Güven, Nihat Sezer, İsmail Maden, Emre Karaahmetoğlu, Muammer Kıraç ve Ahmet Öğünç" seçilirken denetim kuruluna ise, "Mustafa Şimşek, Musa Şekerci ve Nail Yılmaz" seçildi.

Genel kurul sonucunda oluşan Şube Yönetim Kurulu, yapacağı ilk toplantıda görev dağılımını gerçekleştirecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim