• BIST 9524.59
  • Altın 2526.18
  • Dolar 32.5817
  • Euro 34.5575
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İlim şehidinin ismini taşıyan robot birinci oldu

İlim şehidinin ismini taşıyan robot birinci oldu
Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robotik ve Modern Teknolojiler (ROMOTEK) Kulübü öğrencilerinden Ramazan Kılıç; üniversiteler arasında düzenlenen...

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robotik ve Modern Teknolojiler (ROMOTEK) Kulübü öğrencilerinden Ramazan Kılıç; üniversiteler arasında düzenlenen robot yarışmasında "EsmaAdıgüzel" isimli robotuyla 1. lik ödülünü kazandı.

Yakın geçmişte elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden ilim şehidi Arş. Gör. Esma Adıgüzel'in adını en güzel şekilde yaşatmak istediklerini söyleyen ROMOTEK öğrencileri, başarılarını ilim şehidine armağan ettiklerini ifade etti.

ROMOTEK, 7-8 Nisan tarihlerinde Erzincan Üniversitesi Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübü tarafından düzenlenen "1. Rotek Roboteam'18 Robot" ve 14-15 Nisan tarihlerinde Atatürk Üniversitesi ATUGEM Teknoloji kulübü tarafından organize edilen "4. Robot Günleri" yarışmalarından 100" den fazla yarışmacı arasından ödüllerle döndü.

Yarışmada Kılıç'ın "EsmaAdıgüzel" isimli robotunun yanı sıra, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Koşunalp ve Robotik ve Modern Teknoloji Öğrenci Kulübü Başkanı Özkan Taştan koordinatörlüğünde hazırlanan projede çizgi izleyen kategorisinde Erzincan" da "Coruh69" isimli robotlarıyla Kadir Memiş, Çağrı Gültekin, Esra Kocaman ve Muhammet Asıf 1.lik ödülünü kazandı. Yine aynı kategoride "Ankaragücü" isimli robotlarıyla Doğukan Ata ve Saffet Çiltepe isimli öğrenciler 3.lük derecesini elde etmiştir. Erzurum" da "Hamsi69" isimli robotlarıyla Kadir Memiş, Çağrı Gültekin, Esra Kocaman ve Muhammet Asıf 2. lik derecesini kazandı. ROMOTEK kulübü toplamda 3000 Liralık ödülünde sahibi olurken Kulüp öğrencileri bu yarışmalara katılım noktasında gerekli bütün destekleri sunan başta Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun" a, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar" a ve Makine Mühendisliği 3. sınıf MEKATRONİK dersi öğrencilerine ayrı ayrı teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim