• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ilıcalı’dan Yatırım Hamlesi

Ilıcalı’dan Yatırım Hamlesi
Erzurum AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum" da Rafineri Yatırımı gerçekleştirmeyi planlayan Güney Afrika kökenli Mandlethu Group ile...

Erzurum AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum" da Rafineri Yatırımı gerçekleştirmeyi planlayan Güney Afrika kökenli Mandlethu Group ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, TPAO , BOTAŞ, Socar Enerji ve BP Türkiye" nin üst düzey yetkililerini Meclis çatısı altında bir araya getirdi.

Gerçekleştirilen toplantıda, Bakü - Tiflis- Ceyhan Boru hattından hammadde alınarak faaliyet gösterecek proje ile ilgili olarak, yatırımcı firmanın beklentileri ve talepleri değerlendirildi. Toplantıya katılan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, Sadece Erzurum" un değil bölgenin kalkınmasına çok büyük bir katkı sağlayacak olan bu projenin hayata geçirilmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

ILICALI "İLGİLİ TÜM TARAFLAR BU MASANIN ETRAFINDA"

Erzurum'un coğrafi konumu, petrol ve doğalgaz boru hatlarına yakınlığı ve ulaşım imkanları gibi bir çok açıdan avantajlı olduğunu belirten Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, "Erzurum ve bölgesinin gelişimi, bölgesel kalkınmanın sağlanması ve istihdam imkanlarının geliştirilmesi için bölgeye yeni yatırımların kazandırılması gereği açıktır. Bu kapsamda, yatırımcıların değerlendirilmesi, bürokrasi konusunda kendilerine yardımcı olunması ve ilgili kurum ve kuruluşlar ile görüştürülmesi bizlere düşen birer sorumluluktur." diye konuştu.

Erzurum'da rafineri kurmayı amaçlayan yurt dışında faaliyet gösteren Mandlethu Group yetkilileri ile daha önce toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Ilıcalı, yatırımcının taleplerini bizzat Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sunduğunu, Bakü - Tiflis-Ceyhan Boru hattının ana hissedarları ile görüşmeler yaparak bu toplantıda tarafları bir araya getirdiğini belirtti.

Toplantının açılış konuşmasında ise Ilıcalı, Ülkemize Rafineri yatırımının yapılmasını önemsediğini belirterek "Yatırımcı firma, Bakanlığımız, sektörün ülkemizdeki temsilcileri hepsi aynı masanın etrafında, hepimiz için hayırlı bir sonuç olur inşallah " dedi.

Toplantı sonrasında ise, yatırımcı firmanın taleplerini resmi olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına sunmasına, taleplerinin değerlendirilerek kısa süre içerisinde yatırım hamlesinin sonuçlandırılmasına karar verildi.

Ilıcalı’dan Yatırım Hamlesi

Ilıcalı’dan Yatırım Hamlesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim