• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Ilıcalı Uzmanlığını TRT Kent Radyoda Konuşturdu

Ilıcalı Uzmanlığını TRT Kent Radyoda Konuşturdu
Ak Parti Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı bu hafta TRT Kent Radyo Ankara'nın Başkent Güncesi adlı programına konuk oldu.

Ak Parti Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı bu hafta TRT Kent Radyo Ankara'nın Başkent Güncesi adlı programına konuk oldu. Ilıcalı gündeme değinerek uzmanı olduğu alan Ulaşım ile ilgili çalışmalarını anlatarak bilgi verdi.

Mecliste yoğun geçen anayasaya çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Mustafa Ilıcalı: " Türkiye Millet Meclisi genel kurulu toplantısı dün saat 02.00 de bitti. Çok güzel bir gündü. Anayasa çalışmaları vardı. Başbakan Ahmet Davutoğlu Bey Taşeron işçilere kadro müjdesini bizlerle paylaştı. Tabi çok mutlu olduk bizlerde. Erzurum'da 100 e yakın hemşerimiz geldi ve onları başbakanımızla görüştürdüm. Hatıra fotoğrafı çekildik. Alvar'dan gelen hemşerimiz vardı. Alvar çok önemli bir yerleşim alanıdır. Onların baraj sorunu vardı. Onun için Veysel Eroğlu Bakanımızla görüştük. Ak Parti grup toplantısında devam eden anayasa çalışmalar çok önemlidir. Taşeron müjdesinin ardından Vizede sorun yaşayan vatandaşlarımız için Serbest Dolaşım ın geçerli olması için Avrupa Birliği uyumlu yeni anayasaların çıkması gerekir. Bu çerçevede muhalefetin direncine rağmen anayasayı çıkartmamız lazım vize mağdurlarına yeni bir müjde verelim." şeklinde konuştu

Trt Kent Radyo programına katılmadan önce TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu( KEFEK) 7.Kuruluş Yıldönümü programına katılan Ilıcalı düşüncelerini bu şekilde ifade etti:

" Davet edildiğim bu program gerçekten çok anlamlıydı. Kadınlarımıza verilen fırsatların çok güzel sonuçlar ortaya çıkardığı gerçektir. Özellikle Kadın bir pilotumuz vardı. Ben uçakta koltukta otururken terliyorum. Ama hanımefendi gerçekten çok büyüleyiciydi. Demem o ki kadınlarımıza başarının yollarını açalım ve destek olalım. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın kadına verdiği önem nettir. "

ILICALI: "ULAŞIMDA TEKNOLOJİ KULLANIMI YAYGINLAŞTIRILMALI"

Ulaşım ile ilgili yapılan akademik çalışmalarından bahseden Prof.Dr. Ilıcalı Ulaşım yatırımları ve ulaşımda umut veren akıllı çözümler üzerine TRT Kent Radyo sunucusu Mahpeyker Aksu ile sohbet etti. Ulaşım alanına 1994 yılından günümüze kadar proje çalışmaları ile yoğunlaşan Ilıcalı şunları kaydetti:

"3. Köprü'nün yapımı Ulaşım konusunda çok önemlidir. Kaynak törenine de katıldım ülkem adına gurur duydum. Yapılması gerekiyordu ve yapıldı. Ülkemize kazandırdığı maddiyatı çok anlattım ve önemine her fırsatta değindim. Mecliste çok tartışma geçti bu konu üzerinde 3. Köprü Cinayettir diyen muhalefete cevap verdim Belediye olarak Marmaray projesini gerçekleştirmek istiyorduk. O dönemde 3. Köprü cinayetti Fakat şimdi muazzam bir proje gerçekleştirdik. Birçok projemizi de zamanında engellediler. Karayolları akıllandırılıyor. Emniyetimizin TEDES denilen sistemi yaygınlaşıyor. Trafik Kontrol merkezinden trafiği yönlendirebiliyorsunuz. Akıllı duraklar yapılıp otobüslerle uyum içinde hareket etmesini sağlıyorsunuz. Bu sadece trafiğin akışını rahat bir şekilde sağlamamızı ifade ediyor. Birde güvenliği var ki İçişleri Bakanımız Efkan Ala ile İnteraktif projemiz var kendileri de teşekkür etti ve ilgilendi sağ olsun. Değerli vatandaşımızın anlayacağı trafikte teknolojiyi kullanmalıyız. Kara ulaşımında teknolojiyi kullanarak Ulaşımda en üst güvenlik düzeyini yakalayacağımıza inancım tamdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim