• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ilıcalı: “ Erzurum Yaralarını 12 Mart’ta Sardı”

Ilıcalı: “ Erzurum Yaralarını 12 Mart’ta Sardı”
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı 12 Mart 1918 Erzurum'un işgalinden kurtuluşu ve İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısı ile ilgili bir...

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı 12 Mart 1918 Erzurum'un işgalinden kurtuluşu ve İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısı ile ilgili bir açıklama yaptı. Ilıcalı: "12 Mart yalnız Erzurumlular için değil, insanlık için de oldukça önemli bir gündü. Ne güzel tesadüf ki Erzurum'un kurutuluşundan üç yıl sonra, Mehmet Akif Ersoy'un milletimize hediye ettiği şiiri, İstiklâl Marşı olarak kabul edilmişti" dedi.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kahraman şehir Erzurum "un 12 Mart 1918'de şanına yakışır bir milli mücadelede bulunduğunu belirten Mustafa Ilıcalı: " Kurtuluş mücadelesinin yaşandığı o yıllarda keder, hüzün ve gözyaşı kol kola girmişti. Dadaş vasfını taşıyan o koca yürekli insanlar bir karış toprak vermemek için omuz omuza verdi. Memleketin her yerinde bu koca yürekli insanları o zamanda görmek mümkündü. Kimi oğlunu kimi babasını kimi uzuvlarından birini kaybetti. Ama önemli bir şey var ki yüreklerini, vatanlarına duydukları aşkı sevgiyi kaybetmediler. Şükürler olsun ki o dadaş yürekli insanların torunlarıyız. Bugünümüz için onlara minnettarız. Erzurum kanayan yaralarını 12 Mart'ta kapattı. Her yıl yapılan bu kutlamalarla önemli olan onların o dönemde yaşadıklarını idrak edebilmek ve o acılardan ders çıkarmaktır. Yarına umutla bakan gençler yetiştirmeliyiz. Tarih şuuru ve bilincine sahip vatanına sadık birer evlat yetiştirmek bizlerin asli görevidir. Geçmişimizden dersler alarak gençlerimizi eğitmeli, yeni dünyaya çok iyi hazırlamalıyız" şeklinde konuştu.

" Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyen Ilıcalı şunları kaydetti:

"Kurtuluş'a ve Türkiye Cumhuriyetine giden yol, 12 Mart 1918'de kurtarılan Erzurum'dan geçti. Erzurum bütünüyle tarih kokan bir şehirdir. Maneviyat kokan bu şehir her zaman hak ettiği değeri görmüştür. 12 Mart 1918 yalnız Erzurumlular için değil, insanlık için de oldukça önemli bir gündü.12 Mart milletimizin bağımsızlığa olan zaafiyetinin diğer adıydı. Ne güzel tesadüf ki Erzurum'un kurutuluşundan üç yıl sonra, Mehmet Akif Ersoy'un milletimize hediye ettiği şiiri, İstiklâl Marşı olarak kabul edilmişti. Allah birdaha o kara günleri yaşatmasın. Bu duygu ve düşünlerimle Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümünü kutluyor, İstiklal mücadelesinde canlarını göz kırpmadan veren aziz şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim