• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Ilıcalı Davet Etti Cmec Geldi

Ilıcalı Davet Etti Cmec Geldi
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıca'nın özel daveti üzerine Dünyanın en büyük 55. şirketi olan CMEC (China Machinery Engineering Corporation)...

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıca'nın özel daveti üzerine Dünyanın en büyük 55. şirketi olan CMEC (China Machinery Engineering Corporation) Çin Ticaret Firması Türkiye Temsilcisi Ferudun Korkmaz ve CMEC Yöneticisi Wang Ke Erzurum'a geldi. Yatırımcı grup ve Milletvekili Ilıcalı Büyükşehir Belediyesi, Valilik, ve ETSO ziyaretlerinde bulundu.

Türkiye ile ticari anlamda güçlü ilişkiler kuran CMEC firması Türkiye marketine 20 yıldan beri 20 milyar dolarlık yatırım yapmış ve hala yatırımlarına devam ediyor. Mustafa Ilıcalı, belirlenen projeler için Uluslarası alanda kendini ispatlayan ticaret firmaları ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Milletvekili Ilıcalı, güçlü yatırımların sağlanması üzerine tüm yatırımcıları Erzurum'a davet etti.

Ata Teknokent'i ziyaret eden yatırımcı iş adamları ve Milletvekili Mustafa Ilıcalı bölgede yapılacak olan yatırımın avantajlarını değerlendirdiler. Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı Bölgenin kalkınması için yapılacak yatırımlardan şu şekilde bahsetti: "CMEC'in bu ülkeye güçlü yatırımları olmuştur. Bunu yaptığı projelerden görebiliyoruz. Termal enerji potansiyelini güçlendirme, Raylı sistem için güvenilir teknolojik alt yapının sağlanması, Hınıs,Oltu,Olur ravzasında ki kömür rezervi yeniden gün yüzüne çıkarılarak termik santral kurulması, Güneş enerjisinden istihdam sağlanılması ve bu projelerin hayata entegre edilmesi son derece önemlidir. Bu projelerle Erzurum yeniden hayat bulacak. Güçlü Erzurum için tüm proje ve yatırımcıların önünü açacağız."d

FERUDUN KORKMAZ: "TRAMWAY PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE TALİBİM"

Milletvekili Ilıcalı ve yatırımcı üyeler Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret ederek CMEC'in Türkiye'de ve dünyada yaptığı proje çalışmalarını anlattı. Erzurum'un kalkınması için yapılacak projelere bu firmanın, bölgeye sağlayacağı faydalar göz önünde bulundurularak değerlendirme toplantısı yapıldı.

AK Parti İl Yönetim üyelerinin de katıldığı bu toplantıda Tramway Projesinin ana hatları CMEC şirketine anlatıldı. Çin Ticaret Firması Türkiye sorumlusu Ferudun Korkmaz:" Bugüne kadar hem bu ülkede hem yurt dışında birçok önemli projede emeğim olmuştur. Tramway gibi önemli bir projeyi gerçekleştirmeye talibim" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi toplantısından sonra Valilik İl Müdürlüğü ziyaretine geçen Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve yatırımcı grup Vali Dr. Ahmet Altıparmak'a Cmec firmasının yaptığı projelerin tanıtımı yapıldı ve Erzurum'a bu firmanın sağlayacağı istihdam konusu değerlendirildi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik'i makamında ziyaret eden Prof.Dr. Ilıcalı ve CMEC firma temsilcileri, Erzurum'un kalkınması için yapılacak stratejik eylem planları üzerine istişarede bulundu. Gerçekleştirilen toplantılarda turizm, sanayi,enerji,ulaştırma ve tarım gibi sektörlerin her biri için hayata geçirilecek arayüz projeleri değerlendirildi.

Ilıcalı Davet Etti Cmec Geldi

Ilıcalı Davet Etti Cmec Geldi

Ilıcalı Davet Etti Cmec Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim