• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Ilıca Harlek Termal Otel Hizmete Açıldı

Ilıca Harlek Termal Otel Hizmete Açıldı
Kütahya Belediyesi'nin iştirakçisi olduğu SİMPAŞ A.Ş. tarafından işletilecek olan Ilıca Harlek Termal Oteli, yenilenen yüzüyle 1,5 yıl sonra yeniden...

Kütahya Belediyesi'nin iştirakçisi olduğu SİMPAŞ A.Ş. tarafından işletilecek olan Ilıca Harlek Termal Oteli, yenilenen yüzüyle 1,5 yıl sonra yeniden hizmete sunuldu.

Açılış törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Remzi Gören, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, işadamları Rıza Güral ile İsmet Güral, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Fatih Kölgeli, Murat Arık ve Galip Gültekin, SİMPAŞ A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Aydemir, STK Temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Dağsal Oyun Grubu'nun yoğun ilgi gören gösterilerinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya'nın yeraltı ve yer üstü zenginlikleriyle eşsiz bir coğrafya olduğunu dile getirdi. Saraçoğlu, "Zenginliğimizin bir parçası olan şifalı termal sularımız yapısı itibariyle insanların hiçbir işlem gerekmeksizin kullanabilecekleri seviyededir. Türkiye'nin birçok yerinde termal sular bulunmaktadır, fakat sağlık termal turizmi açısından Kütahya bu konuda en önde gelen bölgedir. Ilıca'nın termal suyu sağladığı şifaların haricinde içilebilir su olması sebebiyle de diğer termal sulardan farklıdır. Kaynağından çıktığı şekliyle hiçbir soğutma işlemi gerektirmeksizin insan vücut ısısına en yakın su olma özelliğindedir. Ilıca Harlek Otelimiz, kamu oyuncada malum sebeplerden dolayı yaklaşık iki yıldır hizmet verememekteydi. Kütahya da termal turizmin mihenk taşı sayılan Harlek otelimizin bu haline göz yumamazdık. Belediyemizin iştiraklerinden Simpaş a.ş. vasıtasıyla Harlek otelimizi eskisinden daha iyi bir hale getirmek için ciddi çaba sarf ettik. Yaklaşık 4 milyonluk bir yatırımla otelimizi yeniden Kütahyalıların hizmetine sunduk. Harlek otelin hizmet veremediği kapalı kaldığı dönemde belkide kaybettiği müşteri potansiyeli yanında ülkemizin, şehrimizin katma değerine de ciddi bir eksisi olmuştur. Bu dönemde ortalama yüzde 60 doluluk oranıyla çalıştığını varsayarsak yaklaşık 4 milyon TL civarı bir kayıp söz konusudur. Ayrıca 2 milyon TL Çevre ve Orman Bakanlığı'na ödenen ceza ve 4 milyon TL de yapılan yatırımlarla beraber 10 milyonluk bir zararımız söz konusu. Biz Kütahya halkı adına bunun sonuna kadar takipçisi olduk. Gerekli hukuki süreci başlatarak, Kütahyalı hemşehrilerimizin hakkını korumayı en önemli görevimiz bildik. Harlek Termal Otel Kütahya'mıza hayırlı olsun" dedi.

"KÜTAHYA'NIN YÜZ AKI OLACAK"

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Bugün itibariyle 8 adet termal turizm bölgemiz var ama biz bunlardan yeteri miktarda istifade edebiliyor muyuz? Hayır. İşte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesis Kütahya'nın yüz akı olacak. Bundan sonra Kütahya ile ilgili termal ile söylenilen sözde Harlek Otel'e gelebilirsiniz diyeceğiz. Bütün organizasyonlarda bu tesisi kullanabileceğiz. Bu Kütahya'nın marka olması adına, termalde marka olması adına atılan çok önemli bir adımdır. Belediye Başkanımız yeni seçilmesine rağmen rakamları tefrik ederek burayı hizmete sundu. İlk geldiğim günlerde özellikle Ilıca bölgesinde ki esnaflarımız, burada yaşayan vatandaşlarımızın en büyük şikayeti "Ilıca bitmek üzere, Ilıca bitiyor, ne olur yardım edin, elimizden tutun" deniliyordu. İşte bugün Ilıca'nın elinden tutuldu, Ilıca ayağa kaldırılıyor. İnşallah bundan sonrada diğer tesislerle beraber Ilıca'yı ayağa kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde Kurban kesildi.

Daha sonra Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Harlek Termal Otel'in açılışını yaptılar.(EFE)

Ilıca Harlek Termal Otel Hizmete Açıldı

Ilıca Harlek Termal Otel Hizmete Açıldı

Ilıca Harlek Termal Otel Hizmete Açıldı

Ilıca Harlek Termal Otel Hizmete Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim