• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İletişim profesyonelleri Global PR Trendleri Zirvesi'nde buluştu

İletişim profesyonelleri Global PR Trendleri Zirvesi'nde buluştu
cx-strategy.com Kurucusu Egmont Philips, bir kurumun itibarı belirlenirken algının yüzde 50'sinin medya tarafında oluşturulduğunu söyledi.

cx-strategy.com Kurucusu Egmont Philips, bir kurumun itibarı belirlenirken algının yüzde 50'sinin medya tarafında oluşturulduğunu söyledi.

Excel İletişim ve Algı Yönetimi resmi iş ortaklığında düzenlenen Global PR Trendleri Zirvesi başladı.

Philips, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, tüketicilerin firmalarda ve reklamlarda yer alan insanlara güvendiğini belirtti.

Bir kurumun itibarı belirlenirken algının yüzde 50'sinin medya tarafında oluşturulduğunu aktaran Philips, bu rakamın sosyal medyayı da içerdiğini kaydetti.

Philips, şirketlerin, müşterilerini mutlu ve tatmin etmek için anlatacak bir hikayesi olması gerektiğini dile getirdi.

"Estetik olmalısınız, yaptığınız faaliyetler marka ile alakalı olmalı" diyen Philips, şirketlerin müşterilerine karşı dürüst ve açık olmasının önemine dikkati çekti.

Philips, firmalara, stratejilerinin kendilerine ne kadar uygun olduğunu değerlendirmesi tavsiyesinde de bulundu.

"Dünya ve tutkular değişti"

Google Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Özlem Öz ise İngiltere'de Zoella adında Youtube'da çektiği videolarla ün kazanan genç bir kızdan bahsetti.

Zoella'nın şu anda 10 milyondan fazla takipçisi olduğunu ve bazen polis koruması ile gezmek zorunda kaldığını aktaran Öz, Türkiye'de de 70'li yaşlardaki yaşlı bir kadının çektiği yemek videoları ile Youtube'da "Saniye Anne Yemekleri" adlı bir kanal oluşturduğunu ve bu sayede geniş kitlelere ulaştığını kaydetti.

Öz, dünyanın ve tutkuların değiştiğini, İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre gençlerin yüzde 57'sinin arkadaşlıklarını online kanal üzerinden kurduğunu vurguladı.

Youtube özelinde yapılan bir cinsiyet araştırmasına göre, kadınların görsel içerikli, erkeklerin ise oyun ağırlıklı videoları izlediğini anlatan Öz, artık sosyal medyanın, geleneksel medyadan daha güçlü hale geldiğini ifade etti.

"Dijital sınırlı bir alan değil, bir iletişim bombardımanı"

Excel İletişim ve Algı Yönetimi Ajans Başkanı Figen İsbir de zirve kapsamında düzenlenen "PR'ın Kahve Falı: Üç Vakte Kadar PR" adlı oturumda, PR'ın geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dijital devrimin, iletişim dünyasında başlattığı değişime değinen İsbir, dijitali bağımsız ve sınırlı bir mecra olarak tanımlanın yetersiz kalacağını, onun ikinci bir yaşam, sosyal bir durum ve büyük bir değişim süreci olduğunu belirtti.

İsbir, "Dijitali her şeyden bağımsız ve sınırlı bir mecra değil, makine çağından beri yaşadığımız toplumsal değişimin güncel aşaması olarak düşünmeliyiz" dedi.

Dijitalin sınırlı bir değil, bir iletişim bombardımanı olduğunu dile getiren İsbir, iletişim disiplinlerinin, sınırlı tanımlamalarla yetinmemesi gerektiğini söyledi.

İsbir, reklamın, PR veya doğrudan pazarlama diyerek sınırlanabilecek bir ufku olmadığının altını çizerek, "Bütünsel bakış hiç bu kadar önem kazanmamıştı" görüşünü paylaştı.

İnsanın özünün hiç değişmeyeceğine ve hep ikna olmak isteyeceğine işaret eden İsbir, iletişim dünyası için birbirinden kopuk alanları tarif etmenin artık sonlanması gerektiğini aktardı.

İkna sanatını ve insanı anlamayı çok önemseyeceklerine dikkati çeken İsbir, "İnsanın ikna olma formülü değişmeyecek" diye konuştu.

İsbir, gelecekte dünyada algı yönetimini başarıyla kurgulayanların söz sahibi olacağını da sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim