• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

“İletişim Dolandırıcılığı” Semineri

“İletişim Dolandırıcılığı” Semineri
Samsun'da "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık Olayları ile Mücadele" konulu seminer düzenlendi.

Samsun'da "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık Olayları ile Mücadele" konulu seminer düzenlendi.

Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Zeki Bal ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

ÇOBANOĞLU: "ÖNLEM ALINMADIĞI TAKDİRDE BÜYÜK SORUNLAR DOĞURABİLİR"

Seminerde açılış konuşması yapan Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, bu tür suçların eskiden duyulduğu zaman tebessüm edildiğini söyledi. Çobanoğlu yaptığı konuşmada, "Bu tür suçları bireysel düzeyde suçlar olarak kabul ediyorduk. Ama görüyoruz ki bu tür suçlar geometrik olarak artıyor. Bu suçlar günümüzde toplumu ilgilendiren toplumsal bir yara haline gelmektedir. Eğer önlem alınmadığı takdirde bu olaylar çok büyük sorunlar doğurabilir. Önüne geçilemez bir suç değil. Bölgelerindeki görevli arkadaşlarımızın bu konuda bölgelerinde farkındalık oluşturmalarını istiyorum. Önlem alındığı takdirde bu suçun önüne geçilebilir" dedi.

BAL: "İLETİŞİM DOLANDIRICILIĞI YASAYLA AĞIR BİR SUÇ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"

Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu'nun konuşmasından sonra Asayiş Şube Müdürü Zeki Bal, iletişim yoluyla dolandırıcılık konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme sunumunu yaptı. İletişim yoluyla dolandırıcılığın Türkiye'de 2006 yılında yapıldığını söyleyen Bal, "2006 yılında mağdurların MSN, facebook şifreleri kırılarak arkadaş listelerindeki kayıtlı olan kişilerden kontör ve para talep edilmesi yoluyla başladı. Zaman içinde dolandırıcılar suç yöntemini değiştirerek vatandaşları doğrudan telefonla arayıp çeşitli unvanlar kullanarak para ve altın talep etmeye başladılar. Bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılmasıyla işlenen dolandırıcılığa iletişim yoluyla dolandırıcılık diyoruz. İletişim yoluyla dolandırıcılık Türk Ceza Kanunu'nun 158. maddesinin ilgili fırkasında nitelikli dolandırıcılık suçu olarak tanımlanmıştır. Aynı şekilde bu suç, 2005 yılında yapılan değişiklikle "Hapis cezasının alt sınırı 3 yıldan adli para cezasının miktarını da suçtan elde edilen menfaatin iki katından az olamaz" cümlesi eklenmek suretiyle ağır bir suç haline getirilmiştir" diye konuştu.

“İletişim Dolandırıcılığı” Semineri

“İletişim Dolandırıcılığı” Semineri

“İletişim Dolandırıcılığı” Semineri

“İletişim Dolandırıcılığı” Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim