• BIST 9645.02
  • Altın 2418.541
  • Dolar 32.5551
  • Euro 34.8228
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

İlçe Protokolü, Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

İlçe Protokolü, Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi
Darende'de kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, Darende Belediye Başkanlığı'nın organize ettiği akşam yemeğinde bir...

Darende'de kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, Darende Belediye Başkanlığı'nın organize ettiği akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kurumlar arası birlikteliğin artırılması ve ilçedeki sorunların ele alındığı toplantı Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Yemeğe, Darende Kaymakamı Ali Türk, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İlçe Jandarma Komutanı Rauf Özgenç, İlçe Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Yemekte, ilçenin geliştirilmesi ve turizm potansiyelinin artırılması için kısa vadede atılacak adımların hayata geçirilmesi için bazı projeler yürütüldüğünü aktaran Kaymakam Ali Türk, "Darende'yi daha ileriye taşımak için, bütün kurumlarımızın birlikteliğini güçlendirmek, sivil toplum kuruluşlarımızla fikir ve istişare yapmak, ilçemiz için bu tür organizasyonların faydalı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Türk, ilçenin turizm ile atak yapması için alt yapı problemlerinin çözülmesi gerektiğini ifade etti. Türk, "Darende'nin girişinden çıkışına kadar olan yol kenarlarındaki kaldırımların yükseltilerek belediyenin hazırlattıracağı proje ile estetik bir görünüme kavuşturulacak. Yine Somuncu Baba yolunun çıkış yönünü çarşı merkezine yönlendirerek ziyaretçilerin çarşı esnafına katkıda bulunması için çalışacağız. İlçe merkezindeki otopark problemini Malatya Büyükşehir Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve belediyemiz ile çözmek için çalışmalar yürütüyoruz. Servis araçları ve şoförler ile alakalı da bir yönetmelik hazırlayarak, kılık kıyafet ve S plaka ile bu konuda yaşanan sıkıntılarında önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ise ilçenin turizm potansiyelinin artırılması için, alt yapı çalışmalarını farklı kurumlara hazırlattırdıkları projeler ile çözmeye çalıştıklarını, finansman sağlandığı takdirde çalışmalara başlanılacağını aktardı. Eser, "Toplantımızda, Malatya genelinde Suriyeli mülteciler için yürütülen 44 Günde 44 TIR Kampanyası kapsamında hemşehrilerimizin de destek sağlaması yönünde karar aldık. Oluşturulan komisyon nezaretinde yürütülecek kampanyayla destek olmaya tüm vatandaşlarımı davet ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı.

İlçe Protokolü, Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

İlçe Protokolü, Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

İlçe Protokolü, Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim