• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut: Aile Toplumun Temelidir

İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut: Aile Toplumun Temelidir
Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen konferanslar tüm hızıyla devam ediyor.

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen konferanslar tüm hızıyla devam ediyor. Hafta sonu Tavşanlı'da ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut "Mutlu Aile Mutlu Yuva" konulu konferanslarıyla vatandaşları bilgilendirdi.

Ahmet Bulut üç gün boyunca toplam dokuz programda öğrenci ve vatandaşlarla buluşarak "Namaz Bilinci" başta olmak üzere ailenin temel değerlerine dikkat çekti. Türkiye'de Namaz Hocası olarak bilinen Ahmet Bulut, Kültür Sarayı'nda öğrenci ve vatandaşlarla bir araya geldikten sonra, Moymul Ortaokulu, EML, İMKB Anadolu Lisesi, Dağçeşme Düğün Salonu ve Arifağa Cami'nde konferans ve söyleşiler gerçekleştirdi.

Türkiye'de açılan 175 bin boşanma davasının 115 bininin ayrılıkla sonuçlandığını hatırlatan ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut, "Son yıllarda gençlerin evliliklerine baktığımızda bazı sorunlar görüyoruz. Aileler çocuklarının evliliklerini teşvik etmeli ve kolaylaştırıcı olmalıdır. Erken yaşta evliliklerin daha güçlü ve kalıcı temellere oturduğunu düşünüyorum ve bu bağlamda aile yapısının korunması adına vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Tavşanlı'da dolu dolu bir hafta sonu geçirdik. Özellikle gençlerin ilgi ve alakasından son derece memnun kaldım. Bu tür programların çoğalması gerektiğini düşünerek Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Sosyal İşler Müdürü Aziz Solmaz'a teşekkür ediyorum" dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise Tavşanlı'da bir çok konuda vatandaşları bilgilendirmek için programlar düzenlediklerini söyleyerek Ahmet Bulut'u ağırlamaktan son derece memnun olduklarını kaydetti. Başkan Güler "Toplumun değerlerini yaşattığı ve güçlendirdiği en önemli kurum ailedir. Bizlerde ailenin bütünlüğünü korumak adına elimizden geleni yapmalıyız. Aile yapımızı korursak ülke bütünlüğümüzü de koruruz. Son dönemlerde özellikle TV'lerin en çok izlenen saatlerinde aile yapımıza saldırı niteliğinde programlar düzenlenmektedir. Bizde bu programları izleyerek farkında olmadan destek oluyoruz. TV'lerde ki o evlenme programlarıyla, kadınla erkeğin aynı evde yaşadığı programların bizim kültürümüzde hiçbir şekilde yeri yoktur. Tepkimizi göstermeli ve yayınlanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Belediye olarak Türkiye'de Namaz Hocası olarak bilinen kıymetli yazarımız Ahmet Bulut'u ağırlamaktan da son derece memnunuz. Anlattığı konular ve hikayelerin bilincine varmalı ve ona göre hareket etmeliyiz. Gençleri korumak bizim vazifemizdir. Çocuklarımızı korumalı ve onları namaz ile tanıştırmalıyız" diye konuştu.

Özellikle Tavşanlı'da ki düğün adetlerini eleştiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Peygamber efendimiz evlilik konusunda ailelere kolaylaştırın uyarısı yapıyor. Sözlü olarak kabul ediyoruz. Peki fiili olarak uyguluyor muyuz? Ne yazık ki Tavşanlımızda uyguladığımızı söyleyemeyiz. İstekler hiç bitmiyor. Ev, araba, takı, mobilya, beyaz eşya derken ağır bir yük ve boçlar içerisinde yuvalar kuruluyor. Maddi sorunlarda zamanla gençlerin özel hayatlarına sirayet edebiliyor. Her iki ailenin tutumları zaman zaman gençleri ayırma noktasına getirebiliyor. Kur'an'a göre evlilik bu değildir. Halkımız artık bu tutumundan vazgeçmeli ve kolaylaştırıcı olmalıdır" ifadelerini kullandı. (EFE)

İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut: Aile Toplumun Temelidir

İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut: Aile Toplumun Temelidir

İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut: Aile Toplumun Temelidir

İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut: Aile Toplumun Temelidir

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim