• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

İlaç Vurgununa Hapis Cezası

İlaç Vurgununa Hapis Cezası
Rize Ağır Ceza Mahkemesi, Rize'de gerçekleşen ilaç vurgununa ceza yağdırdı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesi, Rize'de gerçekleşen ilaç vurgununa ceza yağdırdı.

Rize'nin Güneysu ilçesinde yaşayan Ahmet Karaosman isimli vatandaş 2013 yılında diş rahatsızlığından ötürü doktora gitti. Doktorun kendisine verdiği ilacı temin etmek üzere eczaneye giden Karaosman, ilaç ücretinin dışında bir bedel daha istendiğini görünce konuyu araştırdı. Karaosman, Rize Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak sağlık harcamalarının dökümünü istedi. Aldığı dokümana bakan Karaosman, kendi adına farklı gün ve tarihlerle hazırlanmış onlarca doktor reçetesi ve ilaç alımı olduğunu fark etti. Bunun üzerine Karaosman konu hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili tahkikat başlatıldı. Tahkikatta Ahmet Karaosman adına çok sayıda sahte reçete düzenlenerek haksız gelir elde edildiği tespit edildi. Olayla ilgili olarak dönemin Tenzile Erdoğan Hastanesi Başhekimi Y.K. ve H.B. ile A.Y. hakkında nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlamaları ile dava açıldı. Dava neticesinde mahkeme sanıkları suçlu bularak haklarında nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlarından 1 yıl 10 ay ile 3 yıl 9 ay arasında hapis cezalarına çarptırılmalarına karar verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan olayın mağduru Ahmet Karaosman, "Dişçiye gittiğimde ağzımda çürük dişler olduğu için bir ilaç verdi. Bu ilacı temin için eczaneye gittiğimde ilacın küpüründe 14 lira yazıyor fakat eczacı benden 17 lira para istedi. Ben de küpürün üzerindeki rakamı göstererek "14 lira yazıyor nereden çıktı 17 lira" dedim. Eczacı arkadaş "daha önce doktora gitmişsin ağabey" dedi. Ben de bunun üzerine doktorun bana vermiş olduğu reçeteyle, parayı ödediğime dair fişi alıp SGK'ya giderek durumu anlattım. Talebim üzerine dosyalarımı araştırdılar. Ertesi gün müfettiş çağırdı. Müfettiş bey çok yüklü bir miktarda ilaç aldığımı söyleyince 3 kez doktora gittiğimi dile getirdim. Bu sefer Müfettiş Bey SGK'ya gidip ilaç listemi almamı istedi ve sonrası çorap söküğü gibi geldi" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim