• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

İl Ve Bölge Müdürleri Vali Düzgün Başkanlığında Toplandı

İl Ve Bölge Müdürleri Vali Düzgün Başkanlığında Toplandı
Vali Orhan Düzgün'ün Kayseri'deki kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlemlerin yürütülmesindeki koordinasyonun sağlanması ve kamu yatırımlarının...

Vali Orhan Düzgün'ün Kayseri'deki kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlemlerin yürütülmesindeki koordinasyonun sağlanması ve kamu yatırımlarının ele alınması amacıyla başkanlığında bir araya getirdiği İl ve Bölge Müdürleri Toplantısının bu ayki ağırlıklı konusunu eğitim yatırımları oluşturdu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi'nde (RAM) düzenlenen İl ve Bölge Müdürleri Toplantısı'na Vali Orhan Düzgün'ün yanı sıra, Vali Yardımcıları Mustafa Arı ve Mehmet Aktaş ile kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

Vali Düzgün, toplantının açılışında, Kayseri'nin üç günde üç şehidi ebedi istirahatgahlarına uğurladığını hatırlatarak, bu toprakların şehit kanlarıyla vatan toprağı olduğunu dile getirdi ve şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da bir kez daha başsağlığı diledi.

Düzenlenen bu toplantılarda Kayseri'ye hizmet eden kamu kurumlarının birbirlerinin faaliyetlerini tanımalarını ve koordinasyonun eksiksiz bir şekilde sürdürülerek kamu yatırımlarının sorunsuz devamını amaçladıklarını belirten Vali Düzgün, bu amaçla bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi alacaklarını ifade etti.

Vali Düzgün, yaklaşık 2 ay sonra okulların tatile gireceğini belirterek, yaz tatili esnasında okullarda bulunan spor salonlarının gençlerin kullanımına açılmasını ve bu sayede gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Okul kantinlerinde cips, kola ve hamburger gibi çocukların sağlığını ve gelişimi etkileyen ürünlerin satımlarının yasaklandığını belirten Vali Düzgün, öğrencilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi ve beslenme alışkanlıklarının geliştiği okul çağında sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılmasına yönelik gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Vali Düzgün son olarak, okullarda bulunan gıda işletmelerinin iyi hijyen uygulamaları ile satılan gıdaların güvenilir olmasını sağlayarak, başta öğrencilerin, öğretmenlerin ve tüm okul çalışanlarının sağlığının korunmasında ve okulun iyi imajının sürdürülebilirliğinde önemli olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu da katılımcılara sunum yaparak, 2015 yılında il ve ilçelerde yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çandıroğlu, gerçekleştirilen büyük ve küçük projeler, yapımı devam eden ve biten okul, yurt ve spor salonları ve yapılması planlanan ihale ve projelere ilişkin bilgileri paylaştı.

Toplantıda, Vali Düzgün başkanlığında Vali Yardımcıları ve kamu kurumlarının il ve bölge müdürleri arasında karşılıklı görüş alış verişinde de bulunuldu.

İl Ve Bölge Müdürleri Vali Düzgün Başkanlığında Toplandı

İl Ve Bölge Müdürleri Vali Düzgün Başkanlığında Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim