• BIST 9548.09
  • Altın 2491.617
  • Dolar 32.5066
  • Euro 34.5662
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

İl Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu Toplantısı

İl Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu Toplantısı
Toplumdaki uyuşturucu madde kullanımının ve uyuşturucu bağlantılı suçların önlenmesi, uyuşturucu maddelerin toplum ve toplum sağlığına verdiği zararların...

Toplumdaki uyuşturucu madde kullanımının ve uyuşturucu bağlantılı suçların önlenmesi, uyuşturucu maddelerin toplum ve toplum sağlığına verdiği zararların azaltılarak, tedavi olanaklarının iyileştirilmesinin sağlanması, uyuşturucu arz ve talebinin azaltılması, kurumlar arası iş birliği yapılması konularında tüm taraflarca görüşülen "Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu" 2016 yılı Ocak ayı toplantısı yapıldı.

Vali Esengül Civelek başkanlığında Valilik Atatürk toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı, Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit tarafından Aralık Ayı Faaliyet Raporu'nun sunulması ile başladı. Toplantıda 2016 Yılı Aksiyon Planı Durum Değerlendirmesi yapıldı.

Toplantıda, 2015 yılı içinde kurul üyelerinin temsil ettiği kurum ve kuruluşlarca yapılmış faaliyetlerle ilgili olarak Aralık ayını içeren İl Uyuşturucu Aksiyon Planı Ara Değerlendirme Raporu'nun Valilik Makamı onayını müteakiben Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'na gönderilmesi, ilgili kuruluşlarca yapılması planlanan faaliyetlerin düzenli olarak Uyuşturucu ile Mücadele Veri Takip Sistemi'ne girilmesine devam edilmesi, yeni Ulusal Eylem Planı yayımlanıncaya kadar 2015-2017 Yerel Eylem Planı çerçevesinde faaliyetlerin devam ettirilmesi, 2016 Yılı İl Aksiyon Planı'nın yeni Ulusal Eylem Planına uygun şekilde hazırlanması, 2015 yılı Uyuşturucu ile Mücadele Ana Faaliyet Raporu'nun Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na iletilmesi gibi gündem maddeleri görüşüldü.

Vali Esengül Civelek başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İl Jandarma Komutanı Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser ve kurum amirleri katıldı.

İl Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu Toplantısı

İl Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim