• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

İl Müftüsü Şahin Güven:

İl Müftüsü Şahin Güven:
Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi ve İl Müftülüğü tarafından temin edilen 4 TIR dolusu yardım malzemesi Suriyelilere, Bayırbucak Türkmenlerine ve...

Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi ve İl Müftülüğü tarafından temin edilen 4 TIR dolusu yardım malzemesi Suriyelilere, Bayırbucak Türkmenlerine ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör dolayısıyla mağdur olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere bugün yola çıktı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İl Müftüsü Şahin Güven, ilçe müftüleri, müftülük çalışanları ve katıldı. Törende konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, "2 hafta üst üste gerçekleştirdiğimiz olduğumuz yardım kampanyasının sonucunda yaklaşık olarak şuan itibariyle 433 bin TL nakit olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfının Türkiye genelinde gerçekleştirmiş olduğu yardım kampanyasından Kayseri'miz il, ilçe ve mahalleler ile birlikte 433 bin TL Ankara Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine gönderildi" dedi.

Güven ayrıca, "Bugün Kayseri İl müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak mutlu günlerimizden bir tanesini yaşıyoruz. Kayseri'miz hayırseverliğini burada da gösterdi. Gerçekleştirmiş olduğumuz kampanyalar sonucunda hayırsever Kayserililerimizin yardımıyla şuan itibariyle 4 TIR yardım kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz. Bu paralar başta Bayırbucak Türkmenlerimiz olmak üzere sınır içerisindeki Suriyeli kardeşlerimiz ve aynı zamanda Doğu ve Güney Doğu'daki terör mağdur kardeşlerimize de aynı kampanyadan yardımlar ulaştırılacaktır. TIR'ların içerisinde gıda kolilerimiz var. Her bir TIR'ımızın içinde bin koli var. Her bir kolinin içerisinde muhtelif gıda maddeleri ve bir de battaniyemiz var" diye konuştu.

Zor durumda olan insanlar için Kayseri'den yardım eli uzatıldığını dile getiren Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ise, "Türkiye'nin ve Kayseri'nin yardımsever insanları bu insanların bu kötü durumuna hiçbir zaman seyirci kalmadıkları gibi bundan sonra da seyirci kalmayacaklardır. Türkiye'de bir terör sorunu vardır. İnsanlarımız aldatılmış kişiler tarafından üstümüze saldırılıyor ve her tarafı yakıp, yıkıyorlar. İnşallah Mehmetçiğin, Türk Silahlı Kuvvetlerin, polisimizin, askerimizin, idarecilerimizin sayesinde bunların kökü kazınacaktır. Ancak sadece burada değil sınırın bir de öbür tarafında hiçbirimizin istemediği çocukları öldüren, kadınları, yaşlıları öldüren insanları yurtlarından eden bir kirli savaş var. Bu kirli savaşın mağdurları da büyük bir ülke olan Türkiye'yi tercih edip bizlere sığınıyorlar. Bizler de devletin imkanlarıyla birlikte mali imkanları seferber etmek durumundayız. TIR'larımız Hatay ilinden başlayarak yurdumuzun Güney Doğusunda çeşitli illerde ihtiyacı olan vatandaşlara sağ salim ulaştırılacaktır" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Şahin Güven:

İl Müftüsü Şahin Güven:

İl Müftüsü Şahin Güven:

İl Müftüsü Şahin Güven:

İl Müftüsü Şahin Güven:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim