• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

İl Müftüsü Şahin Güven:

İl Müftüsü Şahin Güven:
Kayseri Nazmi Toker İmam Hatip Ortaokulu Değerler Eğitim komisyonu tarafından tesettür konulu etkinlik düzenlendi.

Kayseri Nazmi Toker İmam Hatip Ortaokulu Değerler Eğitim komisyonu tarafından tesettür konulu etkinlik düzenlendi.

Kayseri İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik hakkında bilgi veren Nazmi Toker İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Gökhan Orak, "Okulumuzda Değerler Eğitimi komisyonunun hazırlamış olduğu tesettür konulu program için burada bulunuyoruz" dedi.

Etkinlikle öğrencilere tesettürü anlatmayı amaçladıklarını dile getiren Orak, "Öğrencilerimize ayeti kerimede bulunan Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği şekilde tesettürün nasıl olduğunu anlatmayı amaçlayan bu değer eğitimimizin bir parçasıdır. Dolu dolu bir şekilde inşallah tesettür değerimizi işleyeceğiz. Bu değeri işlerken öğrencilerimize bir kitap hediye ettik. Bilgi ve kompozisyon yarışması yaptık. Bilgi ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ilk üç öğrencimizi ödüllendirdik. Bilgi yarışmasında üçüncü öğrencimize çeyrek altın, ikinci öğrencimize yarım altın, birinci öğrencimize de tam altın olarak ödülleri verilecektir. Burada önemli olan çocuklarımızın bu değeri doğru bir şekilde öğrenip uygulamalarıdır" şeklinde konuştu.

Etkinlikte öğrencilere tesettürün önemini anlatan İl Müftüsü Şahin Güven ise, "Tesettür insanoğlunun fıtratında olan bir hadisedir. Yani yaratılışından gelen bir şeydir. İnsanlar neden örtünürüz, neden giysi giyeriz sorusuna değişik örnekler vermişlerdir. Soğuktan, sıcaktan korunmak için giysi giyiyoruz derler. Ama biz bu ayetten anlıyoruz ki insan haya ve edep duygusuyla örtünür. Soğuk ve sıcak ayrı bir şeydir. Nice sıcak ortamlarda tesettüre bürünen kadın ya da erkeğe tesettürü olmayan insan tesettürlü olan insana bakarak bu sıcakta böyle giyinilir mi diyebilir ama biz fıtratımızın getirmiş olduğu bir şeyi giyiyoruz" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Şahin Güven:

İl Müftüsü Şahin Güven:

İl Müftüsü Şahin Güven:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim