• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven:

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven:
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, mağfiret günü olan Regaip Kandili'nin tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini temenni etti.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, mağfiret günü olan Regaip Kandili'nin tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini temenni etti.

İl Müftülüğü'nde Regaip Kandili ile ilgili basın açıklaması yapan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, "üç aylar" olarak adlandırılan Recep ayının birinci günü olan Regaip Kandili'nin, diğer kandil gecelerinde olduğu gibi, insanların Allah'a karşı ibadet ve şükürlerini artırmaları için vesile olduğunu söyledi.

7 Nisan gecesini 8 Nisan Cuma gününe bağlayan gecenin, bu yıl Regaip Kandili olarak kutlanacağını belirten İl Müftüsü Güven, "Regaip, elde edilmesi arzu edilen edilen değerler demektir. Bu mübarek gece, Yüce Allah'ın kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu için bu adı almıştır." dedi.

İl Müftüsü Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Regaip'in diğer kandillerden farklı oluşu, hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi olmasındandır. Regaip Kandili hakkında Peygamberimizden bazı tavsiyeler söz konusudur. Şöyle ki; Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) Recep ayı girdiği zaman, "Allah'ım, Recep ve Şaban'ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan'a kavuştur ve onu da bize mübarek eyle." diye dua etmiştir. Sevgili Peygamberimizin bu aylara girildiğince yaptığı gibi bizler de Rabbimize dua etmeli ve bu manevi iklimden mahrum kalmamalıyız. Üç ayların ve Regaip Kandili'nin devletimize, milletimize, şehrimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim."

Kentte Regaip Kandili ile ilgili verilecek olan vaazları şu şekilde:

Hunat Camii'nde akşam namazı sonrası İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven; Cami-i Kebir, akşam namazı sonrası, Melikgazi Müftüsü Musa Dolar, Organize Sanayi Camii, akşam namazı sonrası, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan; Üniversite Camii, akşam namazı sonrası, İl Müftü Yardımcısı Atıf Akşit.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim