• BIST 9645.02
  • Altın 2411.243
  • Dolar 32.5814
  • Euro 34.8167
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Muradiye Kültür Vakfı'nda, "Fitne Dönemlerinde İslami Tavır" konulu bir sohbet verdi.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Muradiye Kültür Vakfı'nda, "Fitne Dönemlerinde İslami Tavır" konulu bir sohbet verdi.

Sohbet öncesinde Muradiye Vakfı yetkililerinden vakıf çalışmaları, öğrenci faaliyetleri, öğrenci yurtları ve sosyo-kültürel faaliyetler hakkında bilgiler alan İl Müftüsü Güven, fitne ortamlarında insanların nasıl bir tavır takınması gerektiğini, fitneyi çıkaranların ve fitneye uyanların akıbetini anlatan ayetlere dikkat çekti. Özellikle de Enfâl sûresinin 25. ayetinden hareketle konuyu anlatan İl Müftüsü Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplum içinde imânın bozulması bir fitnedir, baskı, düzensizlik, hukûkun çiğnenmesi, Hakk'a dayanmayan gücün hâkim olması bir fitnedir. Fitneyi ya el birliği ile engelleyeceğiz yada hepimiz fitneye engel olmamanın cezasını çekeceğiz. Fitneye karşı tavrımız, fitnenin çıkmasına sebebiyet verenlere uymamak, onların oyuncağı ve maşası olmamaktır. Fitne bazen okulda evladımıza, bazen iş yerimizde bazen de cadde ve sokaklarda bize musallat olabilir. Bizim bu fitne ortamlarından korunmamız, uzak durmamız gerekir. Özellikle fitne ateşinin yandığı dönemlerde ibâdete, sâlih amellere sarılmamız gerekir. Zira fitne ortamında nerde durduğumuz çok önemlidir. Çünkü fitne, iyiyle kötüyü ayrıştırır ve kim iyi kim kötü ayırt etmemizi sağlar. Bizim Allah'a karşı samimi bir tavır sergilememiz ve fitne değirmenine su taşımamamız gerekir.

Diğer taraftan her duyduğumuz habere, televizyonda bizlere servis edilen her habere itibar etmememiz gerekir. Bugün izlediğimiz haberlerin büyük çoğunluğu Müslümanlarınkötülüğünü isteyenler tarafından, aramıza fitne sokmak isteyenler tarafından servis edildiğini unutmayalım. Öyleyse bizlere gelen haberleri tahkîk etmeliyiz. Bilgi ve takva ile donanmalıyız. İhtilafımız olabilir, farklı düşünebiliriz, farklı mezheplere sahip olabiliriz, farklı bir gruba, farklı bir cemiyete, cemaate sahip olabiliriz; ama bütün bunlar bizi ayrı gayrı etmemeli, zira fitneye karşı birlik olmalıyız."

İl Müftüsü Güven yatsı namazını vakıf üyeleri ve katılımcılarla kıldıktan sonra vakıf binasından ayrıldı.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim