• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı:

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı:
Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının birinci döneminin başarı ile tamamlandığını söyledi.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının birinci döneminin başarı ile tamamlandığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü öğrenci ve öğretmenlere verdiği mesajda, çocukların başarısının sadece ailelerini değil öğretmenlerini ve tüm eğitim camiasını etkilemekte olduğunu anlattı.

Bugünün küçüklerinin yarının büyükleri olacağını açıklayan Elmalı, "Sizler bugünün küçükleri, yarının büyükleri, istikbalimizin güneşi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirerek kutsal bir görevi yerine getirmektesiniz. Eğitim sistemimizin hedefleri doğrultusunda milletimize, ülkemize, insanlığa yararlı bireyler yetiştirmede her türlü özveride bulunduklarına inandığım sizlere emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Velilerin çocukların gelişimini daima desteklemeleri gereğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Elmalı şöyle konuştu;

"Çocuklarınızı diğer çocuklarla kıyaslamadan ve her şeyden önce çocuk olduklarını unutmadan onların gelişimlerini değerlendiriniz ve daima destekleyiniz. Çocuklarımızın size getirecekleri karnelerden dolayı sevinç ve üzüntülerine ortak olmanız öncelikle talebimizdir. Olumsuz sözlerle çocuklarımızı küstürmeyiniz. İkinci yarıyılda daha iyiye ulaşmak için veli olarak ne gibi katkı sağlamanız gerektiği konusunda çaba sarf etmelisiniz. Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu gelişimlerinde, okul başarılarında en az öğretmenler kadar anne-babalarında rolü bulunmaktadır. Çocuklarımızın karneleri aynı zamanda anne-babalar olarak onlarla ne ölçüde ilgilendiğimiz, ne ölçüde destek olduğumuz hakkında fikir veren birer ayna niteliğindedir. Dolayısıyla çocukların özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmanızı, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı, onarıcı, destek ve teşvik edici bir yaklaşım benimsemenizi sonuç alıcı olması bakımından çok önemli görüyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim