• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devir teslim töreni

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devir teslim töreni
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bakan müşaviri olarak atanan Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Osman Elmalı'ya...

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bakan müşaviri olarak atanan Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Osman Elmalı'ya görevi teslim etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan MEB Bakanlık Müşaviri Bilal Yılmaz Çandıroğlu, görev yaptığı süre içerisinde en iyisini yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Çandııroğlu, " Bu makamlar takdir makamlarıdır. Şerefle yürüttüğümüz yaklaşık 4 yıllık görev içerisinde elimizden geldiği kadar vatanımıza ve memleketimize hizmet etmeye çalıştık. Özellikle kendi memleketimizde bu görevi yapmak bizim için ayrı bir önemi vardı. Kendi memleketimize hizmet etme imkanımız oldu. Bu süre zarfında, 2 bin 226 derslik imalatımız söz konusudur. Bu Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayılarının 4'te 1'ine tekabül ediyor. Bu bir yönüyle baktığınız zaman tarihi bir rekordur. Biz göreve başladığımızda üniversiteye giriş sıralamasında 20'ci sıradaydık. Bugün Türkiye 2'ncisi olmuş bir ilden bahsediyoruz. Projelerimiz noktasında STEM projesi başta olmak üzere Tam Öğrenme Projesi, Aile Ziyaretleri Projemiz gibi projelerimizi değerlendirdiğimizde Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdik. Bugün STEM Projesi denildiği zaman Kayseri akla geliyor. Görev yaptığımız zaman içerisinde birçok olağanüstü halle biz bu görevleri yaptık. 4+4'ün yarım kalan tarafını burada göreve başladığımız zaman tamamladık. Akabinde 17-25 Aralık sürecini ülkemizle beraber yaşadık" ifadelerini kullandı.

"Kayseri'yi çok iyi tanıyorum"

Törende konuşan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise, Kayseri'yi ve Kayserilileri çok iyi tanıdığını söyledi. Elmalı, "Kayseri memleketimdir. Milli Eğitim 11 yıl görev yaptığım ve canla ve başla çalıştığım yer. Kayseriliyi çok iyi biliyorum. Burada beraber çalıştığım arkadaşlarım yüzde 80 civarında ve diğerlerini de uzaktan tanıyorum. Yabancı bir yer değil. Burası takdir makamı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi "Sakın kader deme, kaderinde üstünde bir kader vardır." Demek ki kader nasıl bir çizgiyse biz ona uymak mecburiyetindeyiz. Ben sayın müdürüme bundan sonraki görevinde ailesi ve çocuklarıyla beraber mutluluklar diliyorum. Bu bir görev teslimidir. Her baba yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Bizimde kendimize göre yapacağımız planlamalar var. İnşallah bunları hep beraber uygulayacağız. Tanıdığım bir yer olduğu için kaldığım yerden devam ederek, Kırşehir'den aldığım tecrübeler ile beraber ilimizi en üst seviyelere çıkarmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

"Hata yapmamak için elimden geleni yapacağım"

Elmalı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kırşehir eğitimde marka bir şehirdir. Yıllardır öyledir. 9'uncu ve 12'nci sıradaydı. TEOG'da Türkiye birinciliğini yaşadık. Üniversite başarısında sadece 1 okulumuzdan 33 tıp fakültesi çıktı. Orada aldığımız tecrübeleri kendi memleketimizde de uygulayarak ilimizin eğitim seviyesini en üst seviyelere çıkarmak için elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz. Bu tek bir kişini iş değildir. Basınla, halkla, veliyle ve STK'larla beraber yapılacak iştir. İnsan her zaman yanlış yapabilir. Netice itibariyle bende bir insanım. Hata yapmamak için her türlü gayreti göstereceğim ama olur da bir yanlışımızın olduğunda yardımcı hizmetlinin bile tenkitine ihtiyacımız var. Memleket bizim. Malumunuz üzere 15 Temmuz'da memleketimiz elimizden kayıp gidiyordu ama Allah'ın takdiri bu milletin güzelliği sayesinde Allah bize tekrar memleketimizi takdir etti. Vatanımızın kıymetini bilip gecemizi gündüzümüze katarak çalışmamız lazım."

Bilal Yılmaz Çandıroğlu görev tesliminin ardından, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve müdürlük personeli ile vedalaşarak, hatıra fotoğrafı çekindi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devir teslim töreni

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devir teslim töreni

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devir teslim töreni

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devir teslim töreni

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devir teslim töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim