• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl İdare Şube Başkanları toplantısında, kamuda çalışan ve kamu görevi yürüten tüm çalışanların üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmakla mükellef olduğunu söyledi.

Vali Düzgün başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl İdare Şube Başkanları Toplantısı'na Vali Yardımcıları Gökhan Azcan ve Mehmet Aktaş ile kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

Vali Düzgün, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 24. Maddesi gereğince gerçekleşen toplantının açılışında, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları ile kamu personelinin verimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İl genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarının uyumlu bir şekilde huzur içinde çalıştığını kaydeden Vali Düzgün, hizmetlerin yürütülmesi sırasında kimi zaman bazı konularda sıkıntılar yaşanabildiğine işaret ederek, yöneticilerin görevinin de bu sıkıntıların hiç oluşmamasını sağlamak, oluştuğunda ise derhal giderilmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Yöneticilerin "ulaşılabilir ve görünür" olması gerektiğinin altını çizen ve vatandaşı dinlemenin önemine vurgu yapan Vali Düzgün, "Engelliyeci değil, çözüm üretici olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Kamu hizmetlerinin zamanında ve en iyi şekilde yürütülmesinin kaliteli hizmet anlayışı ile birebir ilişkili olduğunu dile getiren Vali Düzgün, bu yüzden vatandaş odaklı kaliteli hizmet konusunda belli bir standartın yakalanması gerektiğini ifade etti.

Kamu kurumunda çalışan tüm personelin kaliteli, hızlı ve sağlıklı hizmet verme noktasında daha verimli çalışmaları gerektiğini söyleyen Vali Düzgün, "Hepimiz kamu görevi yapıyoruz ve kamuya karşı belli sorumluluklarımız var. Bu bilinç içerisinde işimizi layıkıyla yapmak ve yaptığımız işin hakkını vermek zorundayız. Bu nedenle kamu personelinin vatandaşa hizmet verme noktasında daha dikkatli ve daha verimli çalışması gerekiyor" dedi.

Vali Düzgün Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kamu hizmetlerini yürütürken azami düzeyde birbirine yardımcı olması gerektiğini belirterek, bu konuyla ilgili tüm kamu kuruluşlarının koordinasyonlu şekilde çalışmalarının gerekliliğini ifade etti.

Vali Düzgün, toplantıya katılan yöneticilere kamu kurumlarına işi düşen, hizmet alan vatandaşların yerine kendilerini koyarak "Empati" yapmaları tavsiyesinde de bulundu.

Vali Düzgün'ün, konuşmasının ardından, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gündem maddeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Karşılıklı görüş alış verişinin de yapıldığı toplantının gündem maddeleri arasında 2015 yılının kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi, dikkat edilecek hususlar ve personel konuları ile vatandaş odaklı hizmet konuları yer aldı.

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim