• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Yapıldı

İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Yapıldı
İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim ve İş Birliği Komisyonu Şubat ayı toplantısı Vali Süleyman Kamçı'nın başkanlığında yapıldı.

İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim ve İş Birliği Komisyonu Şubat ayı toplantısı Vali Süleyman Kamçı'nın başkanlığında yapıldı.

Malatya'daki resmi, özel ve sivil etkinlikleri birlikte planlama ve uygulamaya koyma, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek ve verimliliği arttırmak amacıyla yapılan İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı Vali Süleyman Kamçı'nın başkanlığında yapıldı. Toplantıya Kamçı'nın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Vali Yardımcısı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi temsilcileri, resmi kurum ve kuruluş müdürleri, mesleki kuruluşların yetkilileri ve temsilcileri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Kamçı, örgün ve yaygın eğitimin üzerinde çok ciddi bir şekilde durulduğunu ifade etti. Kamçı, "Eğitimden uzak kalmış veya eğitimlerini tamamlayamamış kişilere halk eğitim kanalı ile yaygın eğitim kapsamında çok çeşitli konularda eğitim verilmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile resmi kurum ve kuruluşlar, meslek kuruluşları, gerektiği zaman askeri birimlerimiz aracılığı ile çok yaygın çalışmalarımız sürdürülmektedir. Bu çalışmalardan dolayı başta öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarımızı temsil eden çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise Malatya'ya bağlı 13 ilçede Halk Eğitimi Merkezi, Yeşilyurt, Darende ve Battalgazi ilçelerinde Mesleki Eğitim Merkezinin bulunduğunu kaydetti. Tatlı, "Bu merkezlerimizde Eylül 2015- Şubat 2016 tarihleri arasında 2 bin 117 adet kurs açılmış olup, bu kurslara 21 bin 727 kadın, 15 bin 131 erkek olmak üzere toplam 36 bin 858 kursiyer katıldı. Bu kurslardan 57 bin 77 kadın, 6 bin 245 erkek olmak üzere toplam 12 bin 022 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır" şeklinde konuştu.

Daha sonra komisyon üyelerinin teklifleri, önerileri ve işbirliği ile yapılabilecek faaliyetlerin görüşülmesinin ardından Kamçı, 40 meslekte çalışan kişilerin 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren belgesiz çalışamayacaklarına önemle değindi. Kamçı, bu konu ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacı ile ilgili kuruluşların bir ortak çalışma yapmalarını ve çalışma neticesinde görsel ve yazılı basın aracılığı ile kamuoyunun bilgilendirilmesi talimatını verdi. Kamçı, ahşap kalıpçısı, alçı levha uygulayıcısı, alçı sıva uygulayıcısı, alüminyum kaynakçısı, bacacı, betonarme demircisi, betoncu, çelik kaynakçısı, direnç kaynak ayarcısı, doğal gaz altyapı yapım kontrol personeli, doğal gaz çelik boru kaynakçısı, doğal gaz ısıtma ve gaz yakıcı cihaz servis personeli, doğal gaz işletme bakım operatörü, doğal gaz polietilen boru kaynakçısı, duvarcı, endüstriyel boru montajcısı, hidrolik pnömatikçi, ısı yalıtımcısı, ısıtma ve doğal gaz iç tesisat yapım personeli, inşaat boyacısı, iskele kurulum elemanı, kaynak operatörü, makine bakımcı, otomotiv elektromekanikçisi, otomotiv mekanikçisi, otomotiv montajcısı, otomotiv sac ve gövde kaynakçısı, seramik karo kaplamacısı, ses yalıtımcısı, sıvacı, su yalıtımcısı, tünel kalıpçısı ve yangın yalıtımcısı için Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma zorunluluğu getirildiğini söyledi. Bu mesleklerde söz konusu belgeye sahip olmayan kişilerin 25 Mayıs 2016 tarihinden sonra çalıştırılamayacağını kaydeden Kamçı, tebliğe aykırı davrananlara, her bir çalışan için 500 TL idari para cezası uygulanacağını ifade etti.

İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Yapıldı

İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim