• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

İl Genel Meclisinde Gündem "Hantal Bürokrasi"

İl Genel Meclisinde Gündem "Hantal Bürokrasi"
Kastamonu İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarını tamamladı.

Kastamonu İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarını tamamladı. Ocak ayının son toplantısında Doğanyurt Üyesi Hüseyin Yavuz'un sözleri meclise damga vurdu. Hüseyin Yavuz, kâğıt üzerinde Kastamonu'da her şeyin güllük gülistanlık gibi gösterildiğini ancak gerçeğin kâğıt üzerinde ifade edildiği gibi olmadığını söyledi.

Tek gündem maddesi ile toplanan İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantıları sona erdi. Toplantı sonrasında söz alan İl Genel Meclisi Doğanyurt Üyesi Hüseyin Yavuz, kurumların görevini layıkıyla yerine getirmediğini ifade etti.

Kastamonu'nun bürokrasisinde hantal bir yapı olduğunu dile getiren Hüseyin Yavuz: "Kastamonu'da her şey kağıt üzerinde güllük gülistanlık gibi gösteriliyor. Ancak kağıt üzerindeki Kastamonu ile gerçekteki Kastamonu arasında uçurum fark var. Bu farkı ilçelere geldiğiniz zaman daha iyi görebiliyorsunuz. Bir heyelan meydana geliyor. Yetkililere ulaşıp bir iş makinesi istemek için bir ton uğraş veriyorsunuz. Kuruma sorduğumuz sorunun cevabını 7 aydan beri alamıyoruz. Bürokrasideki hantallık nereden kaynaklanıyor bilemiyoruz. Ancak bu bürokrasideki hantal zihniyetin bir an önce değişmesi gerekiyor" dedi.

"İCRAATTAN ÇOK LAF ÜRETİYORUZ"

Kastamonu'da icraattan çok laf üretildiğini kaydeden Yavuz: "Yeri geldiği zaman her sorun çözüme kavuşturulmuş gibi gözüküyor. Ama gerçeği görmüyoruz ya da görmek istemiyoruz. İl Genel Meclisi üyeleri olarak ilçelerimize hizmet etmek için seçildik ancak ilçelerimize yeteri kadar hizmet edemiyoruz. İlçeye bir iş makinesi talep ediyorsunuz 3 gün sonra geliyor. Gelirken yaktığı akaryakıtı da hesaplamıyoruz. İlçe şantiyelerine takviye yapsak birçok masraftan kurtulacağız ama yapmıyoruz" diye konuştu.

"İLÇELERİMİZDEKİ VAZİYET ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL"

İl Genel Meclisi CHP Abana Üyesi Hasan Tığlı ise ilçe özel idarelerine makine desteğinin arttırılması gerektiğini belirterek: "İlçelerimizde 1980'li yıllarda alınan araçlar ile hizmet verilmeye çalışılıyor. 1980'li yılların araçları 1 gün çalışırsa arıza çıkardığından dolayı 5 gün çalışamıyor. Gereken tedbiri zamanında almıyoruz. Yolu kar nedeniyle kapanan 8 km'lik yolu 8 günde zor açıyoruz. Sonra mecliste övünerek konuşuyoruz. Övünmek yerine ne zaman gerçeklerle yüzleşmeyi öğreneceğiz merak ediyorum. Küçük bir eleştiri yapıldığında kimse burnundan kıl aldırmıyor. İl merkezinde her şey normal olabilir ama özellikle ilçelerimizdeki vaziyet anlatıldığı gibi değil" açıklamasında bulundu.

İl Genel Meclisinde Gündem "Hantal Bürokrasi"

İl Genel Meclisinde Gündem "Hantal Bürokrasi"

İl Genel Meclisinde Gündem "Hantal Bürokrasi"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim