• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

İl Genel Meclisinde Gerginlik

İl Genel Meclisinde Gerginlik
Bilecik İl Genel Meclisi mart ayı 4'üncü birleşimi Meclis Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında yapılırken, MHP Yenipazar İl Genel Meclis Üyesi...

Bilecik İl Genel Meclisi mart ayı 4'üncü birleşimi Meclis Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında yapılırken, MHP Yenipazar İl Genel Meclis Üyesi Osman Varolu, "terbiyesiz" diyerek salonu terk etti.

Bilecik İl Özel İdaresi, İl Genel Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan mart ayı 4'üncü birleşiminde muhalefet meclis üyeleri ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ozan Bakkal arasında yaşanan tartışma sonrası, MHP Yenipazar İl Genel Meclis Üyesi Osman Varol, "terbiyesiz" diyerek salonu terk etti. Mart ayı 4'üncü birleşiminde 4 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinin bitmesi üzerine dünkü 3'üncü birleşiminde Zemzemiye Köyü hakkında çıkan tartışmalar üzerine Ozan Bakkal söz istedi. Konuşmasına, "Muhtarın talebini araştırdım ve net bir şekilde hatırladım" diyerek başlayan Bakkal, "Bahsedilen köye o yoğun çalışma sırasında istekleri üzerine 5 kamyon malzeme gidiyor. Biz elimizden geldiğince hizmet yaptırıyoruz. Muhtarlarımız aşırı talepleri oluyor. Muhtardır, seçilmiş kişilerdir diye rencide olsun istemiyoruz. Tabi siz de muhtarlarımızla aynı fikirde değilseniz, bunları doğru buluyorsanız bu sizin bakış açınız. Biz siyasetin malzemesi değiliz. Kendi aranızda tartışabilirsiniz. Ben burada memur olarak bulunuyorum. Sınava girdim atandım ne amca, ne dayı ilişkisi yok. Elimden geldiğince görevimi yapmaya çalışıyorum. Bana bu tarz atıflarda bulunmanız yakışmıyor. Şahsıma özür dilenmesi talep ediyorum" dedi.

MHP YENİPAZAR İL GENEL MECLİS ÜYESİ "TERBİYESİZ" DİYEREK SALONU TERK ETTİ

Konuşmanın ardından Muhalefet Meclis Üyelerinden itirazlar geldi. Yenipazar MHP İl Genel Meclis Üyesi Osman Varolu, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ozan Bakkal'a "terbiyesiz" diyerek salonu terk etti. İl Genel Meclisi CHP Meclis Üyesi Turgay Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım'a "Böyle konuşmasına nasıl izin veriyorsun, bizi birbirimize düşürmeye mi çalışıyor" dedi.

"GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Bu tepkiler üzerine söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ozan Bakkal'ın yaptığının yanlış olduğunu ve gereğinin yapılacağını söyleyerek, "Bu tarz açıklama yapılacaksa genel sekreter yapar" dedi.

"HERKES HADDİNİ BİLECEK, BEN BİLİYORUM"

Son olarak MHP İl Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Zeki Uyanık, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ozan Bakkal'a "Birim müdürlüğünüzü bilin. Ben burada söz bekliyorum direk ayağa kalkma. Herkes haddini bilecek, ben biliyorum. Bir ithamınız varsa genel sekreterliğe bildirirsiniz. Dün sizle ilgili itham edecek bir şey olmadı. Burada ben konu hakkında bilgi vereceğim diyemezsin" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR KONUŞMA YAPACAĞINDAN HABERİMİZ YOKTU"

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ise Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ozan Bakkal'ın böyle bir konuşma yapacağından haberi olmadığı belirterek, "Konu hakkında açıklama yapacak sanıyordum. Yaptığı çok yanlış" dedi.

"GEREKİRSE ÖZÜR DİLERİM"

Bu tartışmalar sonrası Ozan Bakkal açıklaması yanlış anlaşıldıysa özür dileyeceğini ve lafının İl Genel Meclis üyelerine değil muhtarlara olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım toplantıyı kapatarak, bir sonraki birleşimin Pazartesi günü saat 10.30'da olacağını bildirdi.

İl Genel Meclisinde Gerginlik

İl Genel Meclisinde Gerginlik

İl Genel Meclisinde Gerginlik

İl Genel Meclisinde Gerginlik

İl Genel Meclisinde Gerginlik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim