• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

İl Genel Meclisi Tarmiss İçin İki Komisyon Görevlendirdi

İl Genel Meclisi Tarmiss İçin İki Komisyon Görevlendirdi
Muş İl Genel Meclisi, Malazgirt İlçesi Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'nde (TARMİSS) bulunan arsanın 10 yıllığına kiralanması için iki komisyon...

Muş İl Genel Meclisi, Malazgirt İlçesi Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'nde (TARMİSS) bulunan arsanın 10 yıllığına kiralanması için iki komisyon görevlendirdi.

Muş İl Genel Meclisi, 2016 yılı Şubat ayı üçüncü toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve geçen toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda Malazgirt İlçesi Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'nde (TARMİSS) bulunan arsanın kiraya verilmesi görüşüldü. Gündem maddesi üzerine söz hakkı alarak açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şakir Tuğrul, kamu malının daha verimli ve yararına kullanılması taraftarı olduklarını söyledi.

Arsanın kiraya verilmesi için görevlendirilecek olan komisyon raporlarının İl Genel Meclisi'ni en iyi şekilde bilgilendireceklerini ifade eden Tuğrul, "Arsanın kiraya verilmesi için iki komisyonun araştırma yapmasını öneriyor ve elde edilecek sağlıklı bilginin İl Genel Meclisi'ne sunulmasını arz ederim. Biz yaptığımız tüm işlerin şeffaf ve adaletli olmasını istiyoruz. Bunun için her zaman bu şekilde kararlar aldık. Burada milletimizin menfaatleri ve kamu malının daha verimli kullanılmasını istiyoruz. Bunun için Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarının görevlendirilmesini arzu ediyoruz" dedi.

Aynı gündem maddesi üzerine söz hakkı alarak açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Mehmet Emin Bitim ise, "Malazgirt İlçesi Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'nde (TARMİSS) bulunan 216 nolu parsel veya idarece uygun görülecek boş bir parsele ilişkin 10 yıllığına kiraya verilerek yatırımcıya en uygun şekilde destek sağlanması gerekir. Çünkü biz ilimize yatırımların yapılmasını istiyoruz. Hükümetimizin yatırımcılara yönelik çok güzel desteklemeleri var. Biz de bu doğrultuda yatırımcıya İl Genel Meclisi olarak kolaylık sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık komisyonların görevlendirilmesine oy birliği ile karar verildi.

İl Genel Meclisi Tarmiss İçin İki Komisyon Görevlendirdi

İl Genel Meclisi Tarmiss İçin İki Komisyon Görevlendirdi

İl Genel Meclisi Tarmiss İçin İki Komisyon Görevlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim