• BIST 9547.11
  • Altın 2489.554
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.7991
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

İl Başkanı Saylar: “AK Parti Kurul Ve Kuralları İle Hareket Eder”

İl Başkanı Saylar: “AK Parti Kurul Ve Kuralları İle Hareket Eder”
AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, İl Genel Meclisi seçimlerinde grup kararı olmasına rağmen AK Partili Ahmet Sözen'in aday olup kazanmasının...

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, İl Genel Meclisi seçimlerinde grup kararı olmasına rağmen AK Partili Ahmet Sözen'in aday olup kazanmasının ardından Genel Merkeze görüşlerini ilettiklerini söyleyerek, "Bizim partimiz kurul ve kurallarla hareket eder" dedi.

İl Başkanı Saylar, İl Genel Meclisi Başkanlığı ve Safranbolu Belediye Meclisi seçimlerinde alınan sonuçlarla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Saylar, "Her türlü yaptığımız hareket ve söylemler istişare ile yapılır. Geçtiğimiz hafta mevcut İl Genel Meclis Başkanının karşına aday olarak çıkan AK Partili Ahmet Sözen hakkında Genel merkezimiz bizden görüş istedi ve raporumuzu verdik. Rapor doğrultusunda genel merkezimiz muhataplar ile görüşerek karar verecek. AK Parti kurallar ve kurulları ile çalışıyor. AK Parti halk millet hareketidir. Partinin kademesindeki her insan partinin kurul ve istişare heyetlerinde partinin kuralarına ve kurallarına göre bağlı hareket etmektedir. Söyleyeceğimiz tek söz Cumhurbaşkanımızın bir sözsü var, " Kalıba göre şekil alan hiçbir hareket sonuca oluşamaz. Kalıba göre de hareket eden hiçbir kişi de siyasette uzun soluklu olamaz". Onun için bizim partimizden her şeyden önce kurul ve kararlar vardır. Biz grup kararı almamıza rağmen böyle bir sonuç çıktı. Safranbolu'da da buna benzer bir olay oldu ve onla ilgilide genel merkezimize rapor verdik" dedi.

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, İl genel meclis üyelerini tek tek arayarak görüşlerini aldıklarını da kaydederek, " Bu anlamda bütün parti kademelerine de sorarak yapıyoruz. Orada da arkadaşlarımızın hepsine tek sorarak yaptık ve görüşlerini aldık. Görüşmelerimizin sonucunda hem milletvekillerimize hem de genel merkeze ilettik. İl Başkanı olarak burada bir açıklamada Mehmet Ali Şahin'e danışıyoruz. Türkiye'de aynı şekilde de bazı illerde de oldu. AK parti hareketi her zaman teşkilatı ve kademeleri ile dimdik ayakta duru ve sorunları çözeriz. Burada sorun görmüyoruz. Amacımız il, ilçe ve köylerimize hizmet etmek. İl Genel Meclisinin içerisinde huzur olmasını istiyoruz. Huzur olursa hizmetler hızlı yürür. Huzur olması için gereken şeyleri oturup konuşup yetkili mercilerle karar vereceğiz. Amaç Karabük'e ilçelerine ve köylerine hizmet etmektir" diye kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim