• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İkiz Kulelere görkemli açılış

İkiz Kulelere görkemli açılış
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı ve prestij projeleri arasında yer alan, bir kulesinde MASKİ diğerinde Oda ve Derneklerin yer aldığı...

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı ve prestij projeleri arasında yer alan, bir kulesinde MASKİ diğerinde Oda ve Derneklerin yer aldığı İkiz Kuleler düzenlenen muhteşem bir törenle açıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehzadeler ilçesinde 23 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve bir kulesinde MASKİ Genel Müdürlüğü, diğer kulesinde oda ve derneklerin yer aldığı İkiz Kuleler hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Büyükşehir ve MASKİ daire başkanları, şube müdürleri, ilçe koordinasyon şube müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

"Yiğit eserleriyle anılır"

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri'nin konseriyle renklenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Balıkesir Karesi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu zeybek gösterisi yaptı. Akabinde Manisa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Dans Topluluğu da büyüleyici bir gösteriye imza attı. Törenin açılış konuşmasını Hemşeri Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Cevdet Çiçek gerçekleştirdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür eden Çiçek, "At ölür meydan kalır, yiğit ölür eserleri kalır demişler. Yiğit, eserleriyle anılır" dedi. Konuşmanın ardından Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Basın Merkezi tarafından hazırlanan tanıtım videosu davetlilere gösterildi.

114 mahallede 456 proje

Video gösteriminin ardından kürsüye davet edilen MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, "Mahallelerimizin altyapı sorunlarını ortadan kaldırmaya devam edecek bir projemiz olan 114 Mahalleye 456 Projemiz de yolda. İlk etapta 4 ilçemizi kapsayan bu projemizle 25 mahallede kanalizasyon, 15 mahallede içme suyu, 11 mahallede dere ıslahı ve enerji temini yapılacak noktalar belirlendi. 114 mahallemizde toplamda 4 farklı çalışma ile aslında 456 projeyi hayata geçireceğiz. İlimiz genelindeki su sıkıntılarını gidermek için toplam 142 adet sondaj kuyusu açarak, yeni su kaynakları temin ettik. İlimizin 17 ilçesinde, İl Özel İdaresi ve Belde Belediyeleri zamanında açılanlar dahil, toplamda 1800 civarında sondaj kuyumuz mevcut. Ayrıca, vatandaşlarımızın daha sağlıklı içme suyu tüketebilmeleri için ilk etapta 136 adet içme suyu depomuz MASKİ tarafından yenilendi. Şuan da 200 adet daha içme suyu depomuzun bakım, onarım ve yenileme işlemleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

20 bin metre dere temizliği

Çevre sağlığı ve korunması noktasında MASKİ tarafından önemli çalışmalar yapıldığını belirten Genel Müdür Coşkun, "Atıksu arıtma tesislerimize uzak mesafelerde bulunan yerleşim bölgelerimizi daha sağlıklı hale getirmek için ilk etapta 68 adet fosseptik inşa ediyoruz. Bu sayede evsel nitelikli atık sularımızın tesislerimize intikalini sağlayarak, çevre kirliliğinin de önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalarımızla bu yılsonuna kadar 20 bin metre dere temizliği gerçekleştirerek vatandaşlarımızın kirlenen derelerin neden olduğu kirliliğe son vereceğiz. İl genelinde yaptığımız dere ıslah çalışmalarımız sayesinde de, yağışlardan kaynaklı su taşkınlarının önüne geçiyoruz. Dere kenarlarında can güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde 20 bin metrelik korkuluk çalışması yürütüyoruz. Bu çalışmalarla, civarda ikamet eden vatandaşlarımızın güvenliği için önlem alarak, olası kazaları engellemeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Sıfırdan büyükşehir oluşumu

Coşkun'un ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Projenin temelini 2014 yılının Mart ayında attıklarını hatırlatan Başkan Ergün, "O dönem Manisa Belediyesiydik, şimdi 2,5 yıllık hizmet süresini doldurmuş Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yine bir aradayız. Evet tam 2,5 yılı geride bıraktık. Manisalı vatandaşlarımın teveccühleriyle seçildiğimiz bu makamlarda, vatandaşlarımızın büyükşehir geçiş süreci sancısı yaşamaması için gece-gündüz çalıştık. Sıfırdan büyükşehir kurulumu, kadroların atanması ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nün kurulması gibi onlarca oluşumu gerçekleştirdik. Çok şükür uzunca mesai harcadığımız bu çalışmaları, bugün güzel bir anıymışçasına sizlere anlatıyoruz. 15 ilçede koordinasyon şube müdürlüklerinin kurulması, araç filosunun ve kadroların oluşturulması gibi onlarca kalem işi ekip arkadaşlarımla birlikte yerine getirmiş olmanın huzuruyla karşınızdayım" dedi.

"Bina sorunu yaşanmıştı"

Vatandaşlara geçiş sürecinin sancısını yaşatmadan, Manisa ile birlikte büyükşehir olan diğer 13 ilden çok çok önce bu süreçleri tamamladıklarını aktaran Başkan Ergün, "Merkez 2 ilçe ve 15 ilçemiz olmak üzere, 17 ilçemizin tamamında Büyükşehir hizmetleri ve projeleri bir bir hayata geçiyor artık. Sıfırdan MASKİ Genel Müdürlüğü kuruldu dedik. 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile Manisa'mız da 14 il ile birlikte büyükşehir olan iller arasında yerini almıştı. Ancak ortada sadece yasa vardı. 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından gerek büyükşehir, gerek de yeni kurulan ilçe belediyeleri için olsun, ciddi bir bina sorunu kendini göstermişti. Yani kurumların adı var, yeri yoktu desek yanlış olmaz herhalde. MASKİ Genel Müdürlüğü'müzün de dolayısıyla hizmet verecek bir binası dahi yoktu. Merkezde bulunan Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi'nin en üst katında tabiri caizse bir sığıntı gibi 1 milyon 400 bin nüfuslu Manisa'ya hizmet vermeye çalışan bir birimdi MASKİ" diye konuştu.

Sıfırdan kurulan bir MASKİ

Bu durumun hem Manisalıya hem de Büyükşehir'in kurumsal kimliğine yakışmadığını ifade eden Başkan Ergün, "Önce kadrolar ve personel ihtiyaçlarından doğan sorunları tamamladık. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle yaklaşık 1500 personelle hizmet veriyor MASKİ Genel Müdürlüğü. Ardından 17 ilçemize en güzel hizmetleri ulaştırabilme hedefiyle MASKİ Genel Müdürlüğü'nün araç filosunu sıfırdan oluşturduk. İş makinelerinden kamyonlara, kanal açma araçlarından traktörlere, forkliftinden minibüslerine, otomobilden motosikletine kadar yaklaşık 25 milyon TL değerinde 339 araçlık dev bir filoya sahip artık MASKİ. Tüm bu çalışmaların ardından sıra hizmet binasına geldi" dedi.

"Gediz ve Bakırçay'ın kirliliğine savaş açtık"

Kulelerin bir bölümünü MASKİ Genel Müdürlüğü'ne tahsis ederek, bina sorununu da çözdüklerini belirten Başkan Ergün, "İçinde bulunduğumuz ve Manisalı hemşerilerimizin "İkiz Kuleler" adını verdiği bu güzel eserin bir bölümünü MASKİ Genel Müdürlüğümüze hizmet binası olarak tahsis ettik. Şubat ayı başından beri Genel Müdürlüğümüz bu ana hizmet binasından tüm Manisa'ya projelerini ve hizmetlerini etkin ve verimli bir şekilde ulaştırıyor. Neler mi yapıyor? Gediz Nehri ve Bakırçay Havzası'nın kirliliğine karşı adeta savaş açtık. Bunun için atık su arıtma tesisi projeleri üzerinde hassasiyetle durduk. Öncelikle mevcut olan ancak işletme giderleri nedeniyle çalıştırılmayan 13 adet tesisi çalışır duruma getirdik. Ardından Manisa merkez, Turgutlu, Soma ve Gördes ilçelerimizin arıtma tesisi inşaatları hızla devam ediyor. Suyu olmayan mahallelerimizde muazzam bir içme suyu sondaj çalışması yaptık. Yıllarca içme suyu hizmetinden mahrum olan vatandaşlarımız suya kavuştu" şeklinde konuştu.

En çok arıtma tesisi yapan idare

Kanalizasyon hattı olmayan mahallelerin de olduğunu ve bununla ilgili projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Ergün, "Bunların da periyodik planlamasını yaparak yapımlarını gerçekleştirmeye başladık. Temiz çevre ve sağlıklı gelecek hedefi koyduk önümüze. Yaptığımız tüm bu çalışmalar meyvesini verdi ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz "En çok arıtma tesisi yapan idare" olarak ödüle layık görüldü. Vatandaşlarımız daha kaliteli su içsin diye içme suyu depolarında temizlik yaptık. Bu çalışmalarımız hala devam etmekte. 565 bin 647 aboneye hizmet veren MASKİ Genel Müdürlüğümüzün altyapısını sağlam attığımızı düşünüyorum. MASKİ Genel Müdürlüğümüz kulelerden bir tanesini hizmet binası olarak kullanmaya başladı dedik" diye konuştu.

31 dernek ve vakıf İkiz Kuleler'de

Oda ve derneklere verdiği bina sözünü de yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ergün, "Diğer kuleyi de 2009'da oda, vakıf ve derneklere söz vermiştim. Kamu yararına çalışan, kamu yararı gözeten vakıflar ve dernekler önceliğimiz oldu. Gerçekten çalışma arkadaşlarım ince eleyip sık dokuyarak, aktif çalışan, Dernekler Yasası'na göre çalışmalarını faal bir şekilde sürdüren, kamusal alanda önemli hizmetler veren derneklerin ve vakıfların başvurularını değerlendirip, kendilerine kulelerimizden bir tanesinin tahsisini gerçekleştirdik. Sembolik kira bedelleriyle bu dernek ve odalarımız artık hizmetlerini daha etkin bir şekilde verebiliyorlar. Hemşeri dernekleri, şehit aileleri ve gazilerimize hizmet veren dernekler, esnaf odaları, sendikalar, kadınlarımıza hizmet veren dernek ve vakıflar, eğitim dernekleri, spor dernekleri gibi 31 dernek ve vakfımız ikiz kulelerimizde yerini almış oldu. Hayırlı uğurlu olsun inşallah" dedi.

21 milyon 846 bin TL + KDV

Projenin teknik detayları hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, şunları söyledi: "Eserler bırakmak, eserler oluşturmak ve Manisa'mızın gerçekten ihtiyacı olan proje ve hizmetlere imza atmanın çabası içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu güzel eserimiz de 23 bin metrekarelik alan üzerinde yer alıyor. Projemiz 21 Milyon 846 Bin 500 TL + KDV'ye mal oldu. 18'er katlı iki kuleden oluşan projemizin bodrum katında 120 araçlık otopark olmak üzere, içinde ofislerin bulunduğu, üstünde restoranları, alt zemin katlarında kafeteryaları ve ticaret merkeziyle yaklaşık 250 kişilik toplantı salonu bulunuyor. Açıkçası Türkiye'de bir ilde örneği bulunan bu proje, Manisa'ya layık olan prestij projelerimiz arasındaki yerini aldı."

"Daha yapacak çok işimiz var"

Manisa'ya en güzel hizmetleri ulaştırmanın çabasında olduklarını vurgulayan Başkan Ergün, "Daha yapacak çok işimiz var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz ve az laf çok iş düsturuyla Manisa'mıza, hemşerilerimize en iyisini ulaştırmanın çabasını gösteriyoruz. Şehrimizin 40 yıllık kanayan yaralarının üzerine gidiyoruz. İşte Modern Katı Atık Bertaraf Tesisi örneği karşımızda. İnşaatı hızla ilerliyor. İnşallah 2017 yılının ortalarına doğru birinci bölüm açılacak ve çöpler buraya taşınmış olacak. Şehrimizin trafiğini rahatlatacak kavşak projelerimiz ve otopark projelerimiz mevcut. Trambüs projemizde çok önemli mesafe kat ettik. Bunu da 2017 yılı içinde hayata geçirirsek, kent içi trafiğimiz rahatlayacak. Her şey Manisa'mız için, her şey hemşerilerimiz için. Bu duygularla projemizin hayata geçmesinde çizilmesinden bitimine ve çevre düzenlemesine kadar emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, ilgili yüklenici firma yetkililerine, bizlere inanan ve güvenen Manisalılara emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah İkiz Kuleler'de hem MASKİ Genel Müdürlüğümüz, hem de oda-dernek ve vakıflarımız hayırlı hizmetlere imza atar. Burada yer alan esnaf arkadaşlarımıza da hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Temeline nazar boncuğu attığımız bu güzel eserin açılışında yeniden bizleri bir araya getiren Cenab-ı Allah'a şükrediyor, binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Coşku, bayrak şöleni ve 10. Yıl Marşı ile katlandı

Konuşmaların ardından Hemşeri Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Cevdet Çiçek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e hemşeri dernekleri adına teşekkür plaketi takdim etti. Ardından MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun da Başkan Ergün'e günün anısına hediye takdim etti. Daha sonra okunan dualarla birlikte İkiz Kuleler'in açılış kurdelesini Başkan Ergün, protokol üyeleriyle birlikte kesti. Cumhuriyet Bayramı Haftası dolayısıyla konuklara dağıtılan Türk Bayrakları ve 10'uncu Yıl Marşı, açılış coşkusunu ikiye katladı. Daha sonra İkiz Kuleler zemin katında yer alan işletmelerin ve Oda-Dernekler Binasının da açılış kurdelesini kesen Başkan Ergün, protokol üyelerine eseri gezdirdi. Protokol üyeleri ve davetliler, esere tam not vererek Başkan Ergün ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İkiz Kulelere görkemli açılış

İkiz Kulelere görkemli açılış

İkiz Kulelere görkemli açılış

İkiz Kulelere görkemli açılış

İkiz Kulelere görkemli açılış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim