• BIST 9715.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

İkiz kardeşlerin TEOG başarısı

İkiz kardeşlerin TEOG başarısı
İzmir’in Ödemiş ilçesinde, özel bir kolej öğrencisi olan ikiz kardeşler, TEOG’da tam puan alarak büyük bir başarı sağladı. İki kardeşin bu başarısı ailesini, arkadaşlarını ve öğretmenlerini sevince boğdu.

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Özel Dünya Koleji öğrencisi Umut Can Uludağ ve Ali Eren Uludağ kardeşler, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavından 100 puan alarak büyük bir başarı yakaladı.

Tüm derslerden 120 sorunun tamamına doğru yanıt veren ve aynı zamanda ikiz olan iki kardeşin hedefleri ise doktor olmak. Tire ilçesinden her gün okul servisiyle 40 kilometre uzaklıktaki Ödemiş ilçesine giden Umut Can Uludağ ve Ali Eren Uludağ'ın, ilkokul birinci sınıftan, ortaokul altıncı sınıfa kadar aynı sınıfta beraber eğitim gördüğü öğrenildi. İkiz kardeşler, TEOG'taki tam puan başarılarını ise "Düzenli çalışmanın yanında hayatın diğer alanlarından da kopmadık" olarak yorumladı.

Zaman zaman beraber ders çalıştıklarını anlatan ikizler, uyumlu bir kardeş olduklarını da belirtti. Başarılarında emeği geçen ailesi ve öğretmenlerine teşekkür eden Umut Can Uludağ ve Ali Eren Uludağ, hedeflerinin ikinci sınavdan da tam puan almak olduğunu söyledi.

SOSYAL FAALİYETLERE SÜREKLİ KATILDILAR

Eğitimci bir aileden gelen tek yumurta ikizi iki kardeş, okuldaki sosyal faaliyetlerde de hep yer alarak, okul ve satranç takımlarında da görev aldı. Umut Can Uludağ ve Ali Eren Uludağ birbirine benzerliğiyle dikkat çekerken, kimi zaman akrabaları ve arkadaşları tarafından da zor ayırt ediliyor.

Okul Müdürü Serkan Taşçıoğlu da, Uludağ kardeşlerin aldıkları sonuçtan çok memnun olduklarını ifade etti. İkiz kardeşlerin önemli bir başarı yakaladıklarını anlatan Taşcıoğlu,
"Öğrencilerimizi, elde ettikleri başarılarından dolayı kutluyorum. Okulumuzun genel başarı durumu da oldukça güzel. Derslerdeki puan ortalamamız 90 puan civarında. Ali Eren ve Umut Can Uludağ adlı ikiz öğrencilerimizin başarısı da bizi ayrıca sevindiren bir gelişme oldu. Her ikisi de okulumuzun örnek öğrencileri arasında yer alıyor.

Her ikisi de okulumuzun her türlü etkinliğine katılıyor. Efsane Soyer, Şerif Ali Kaymak ve Eylül Apak ile birlikte Uludağ kardeşler okulumuzun başarılı öğrencileri arasında yer aldılar. Bu öğrencilerimiz dışında ayrıca, 8’inci sınıfta öğrenim gören 36 öğrencimiz bireysel başarının yanı sıra okul ortalamasında 93 puan elde ederek İzmir'de ilk sıralara yerleştiler. Uludağ kardeşleri ve diğer öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim