• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İkinci kez nükseden tümörü umudu iyileştirdi

İkinci kez nükseden tümörü umudu iyileştirdi
Antalya'da 7 yıl önce böbrek üstü bezinde kötü huylu tümör tespit edilen 54 yaşındaki Şennur Çelikel, hastalığı ikince kez nüksedince ameliyat ve...

Antalya'da 7 yıl önce böbrek üstü bezinde kötü huylu tümör tespit edilen 54 yaşındaki Şennur Çelikel, hastalığı ikince kez nüksedince ameliyat ve kemoterapi ile sağlığına kavuştu.

Antalya'da yaşayan Şennur Çelikel'in 2009 yılında yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle gittiği hastanede böbrek üstü bezinde kötü huylu bir tümör tespit edildi. Çelikel, ameliyat olup kemoterapi alarak tamamen sağlığına kavuştu. 7 yıl sonra hiçbir belirti vermeden oluşan tümörler, Çelikel'in rutin kontrollerinde tekrar ortaya çıktı. Gittiği hastanede ameliyat olmayacağı belirtilen Çelikel'e böbreğe kesinlikle dokunulamayacağı, karaciğerdeki tümöre de ancak ışın tedavisi yapılabileceği söylendi. Şennur Çelikel bu kez Memorial Sağlık Grubu Antalya Hastaneleri Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan'a başvurdu. Çelikel, 8 saat süren başarılı bir ameliyat sonrasında sağlığına yeniden kavuştu.

"Bir çaresi olduğuna inanıyordum"

İkinci kez aynı hastalıkla yüz yüze gelen ve azmi sayesinde kurtulan Çelikel, "İlk önce gittiğimiz hastanede ameliyat edilemeyeceğim söylendi çünkü tümörün olduğu yer itibariyle cerrahi müdahale yapmak istemediler. Daha önce nasıl ameliyat olup bu hastalıktan kurtulduysam yine bir çaresi vardır dedim. Prof. Dr. Gürkan'a başvurduğumuzda bize kitlelerin riskli bir yerde olduğu ancak çıkarabileceğini söyledi ve bir umut ışığı yaktı. Böbrekte kitlenin olduğu kısım ve karaciğerimin de belli bir kısmı alınarak tümörlerden tamamen kurtuldum. Kemoterapiye gerek bile görülmedi. Sağlığıma ikinci kez kavuştuğum için çok mutluyum" ifadelerini kaydetti.

"Hiç belirti vermeden yeniden oluştu"

Şennur Çelikel'in 54 yaşındaki kardeşi Kamil Çelikel ise yaşadıkları zor dönemi şu sözlerle anlattı:

"7 yıl önce ablam böyle bir hastalık geçirdiği için içimizde hep bir korku vardı ama tekrarlamasını beklemiyorduk. Hiçbir belirti vermeden yeniden oluşması bizim için sürpriz oldu. Gittiğimiz hastanede ameliyat ile ilgili tereddütlü yanıtlar verilince ne yapacağımızı bilemedik. Bu ameliyatın ancak çok iyi bir ekip tarafından yapılabileceğini söylediler. Sonrasında hemen bu ameliyatı kimin yapabileceğini araştırmaya başladık ve böylelikle Memorial Antalya Hastanesi'ne başvurduk. 8 saat süren başarılı bir ameliyat ile tümörler temizlendi ve ablam sağlığına kavuştu" dedi.

"Başarılı ameliyatlar deneyimli ekiplerle gerçekleşir"

Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Prof. Dr. Alihan Gürkan, "Tespit edilen kitlelerde hastanın ameliyat edilip edilemeyeceği hastayı değerlendiren ekibin deneyimine bağlıdır. Başarılı bir tedavide birlikte iş yaptığınız ekibin rolü büyüktür. Şennur Hanım ameliyat edilemeyeceği korkusuyla bize başvurdu, ekipçe yaptığımız değerlendirmede tam tersi karar verdik. Böylelikle hastamız için de iyileşme şansı doğdu. Yapılan tedavi sonrasında da hastamız cerrahi, medikal onkoloji, radyoloji ve radyasyon onkolojisi ile nükleer tıp hekimlerince de izlenmektedir. Bu gibi hastalıklardan sonra rutin kontrollerin yaptırılması, belirti vermeyen tümörlerin saptanmasını sağladığı için çok önemlidir ve kesinlikle ihmal edilmemesi gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim