• BIST 9536.14
  • Altın 2474.489
  • Dolar 32.4754
  • Euro 34.5454
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İkinci İyilik Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi

İkinci İyilik Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi
Deniz Feneri'nin düzenlediği 2'inci İyilik Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserlerden oluşan serginin açılış ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Deniz Feneri'nin düzenlediği 2'inci İyilik Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserlerden oluşan serginin açılış ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Deniz Feneri Derneği tarafından bu sene 2'incisi düzenlenen "İyilik Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserlerden oluşan serginin açılış ve ödül töreni İstanbul Üsküdar'da gerçekleştirildi.

Deniz Feneri Genel Başkanı Avukat Mehmet Cengiz, Deniz Feneri'nin yardımlarla sınırlı kalmadığını ifade ederek, "Deniz Feneri bir iyilik hareketi sadece yardımla sınırlı kalmıyoruz. İyiliğe bir sosyal içerik kazandırmak üzere değişik projeler uyguluyoruz. Sanat iyilik için diye uyguladığımız bir projemiz var. Bu proje kapsamında da Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu'nun gözetiminde "iyilik" konulu bir fotoğraf yarışmasının bu yıl ikincisini düzenledik. Jüri tarafından iyilik fotoğrafları değerlendirildi. Ödüle layık görülenler ayrıldı. Ödüle layık görülenlerle beraber sergiye layık görülen 40 tane fotoğraf bugün İstanbulluların beğenisine sunmuş olacağız" dedi.

"Bu fotoğraflar asla satılmayacak"

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği okullarda iyiliği anlattıklarını belirten Başkan Mehmet Cengiz, şöyle konuştu:

"Bu fotoğraflar tamamen iyiliğe bir sosyal içerik kazandırmak, toplum içerisinde iyiliğin yaygınlaşmasını sağlayacak bir projeden ibaret. Bu fotoğraflar asla satılmayacak. Deniz Feneri Derneği'nin ortaokul ve liselerde, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız bir protokol var. Projenin adı; "İyilik Okulu'. Okullarda iyiliği anlatıyoruz. Türkiye'den ve dünyadan yaşanmış iyilik hikâyelerini hem sözel hem de görsel olarak gençlerimize sunmaya çalışıyoruz".

"Hem iyilik hem vefa günümüzde toplum içerisinde ahlaki mükemmeliyetçilik içerisinde kendine yer bulamamaya başladı"

Sergileme ödülüne layık görülen fotoğraf sanatçısı Ahmet Uçal, çektiği fotoğrafın hikâyesini anlatarak, "Fotoğrafımın sergileme ödülüne değer görülmesi ve bu yarışmanın iyilik temalı olması beni oldukça mutlu etti. Bu fotoğrafın da bir hikâyesi var ve çok ilintili bununla. Fotoğrafta yaşlı bir adam ve kadın var. Yaşlı adam yaklaşık iki sene önce felç geçiriyor. Kadın da iki senedir tek başına ona bakıyor. Bütün yaşamını idame ettirebilecek ilaç, gıda gibi tüm işleri yapıyor. İşin ilginç tarafı biz yaşlı diyoruz ama 90 yaşının üzerinde ve bunu anlatırken de tek söylediği şey, "vefakâr olmak" lazımdı. Dolayısıyla hem iyilik hem vefa günümüzde toplum içerisinde ahlaki mükemmeliyetçilik içerisinde kendine yer bulamamaya başladı. Onun için ayrı bir sevinç hissediyorum" diye konuştu.

"Fotoğrafın beğenilmesinden dolayı mutluyum"

Dereceye giren bir başka fotoğraf sanatçısı Berin Aydın ise fotoğrafının beğenilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Aydın şu ifadeleri kullandı:

"Çok mutlu ve heyecanlıyım böyle güzel bir temada bir fotoğraf üretmekten ve seçilmiş olmaktan dolayı büyük bir keyif duyuyorum. Bu yarışmadan haberim olduğunda kafamda dört tane fotoğrafı tasarlamıştım. Bir tanesi askıda ekmekti. Fakat böyle bir yerden haberim yoktu. Ekmeğimi marketten alıyorum maalesef. Çocukken fırından alıyordum. Otobüsle evime giderken yolun üzerindeki fırınları işaretledim ve onların hepsini ziyaret edip uygun olanını seçmeye çalıştım. Fırıncılar çekim yapmama izin verdiler. Fotoğrafın beğenilmesinden dolayı mutluyum".

Yarışmada dereceye giren adaylara para ödülü verilirken, 40'a yakın fotoğraf karesi sergide gösterime layık bulundu. İyilik fotoğrafları, 22 Ocak Pazartesi gününe kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim