• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

İki ustadan Anadolu ezgileri

İki ustadan Anadolu ezgileri
Yazar ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Bayram Bilge Tokel ve Halk Müziği sanatçısı Erkut Özkan, "Müzikli Söyleşi" programında sevenleriyle sohbet ederek,...

Yazar ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Bayram Bilge Tokel ve Halk Müziği sanatçısı Erkut Özkan, "Müzikli Söyleşi" programında sevenleriyle sohbet ederek, Anadolu'dan ezgiler seslendirdi.

Yazar ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Bayram Bilge Tokel ve Halk Müziği sanatçısı Erkut Özkan, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Müzikli Söyleşi" programında Esenlerli sevenleriyle bir araya geldi. Moderatörlüğünü Hakan Dedeler'in yaptığı program, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali, Bayram Aracı, Refik Başaran, Nida Tüfekçi albümlerinin hazırlanarak eserlerinin tanıtılmasında ve bugüne ulaşmasında büyük katkıları olan Tokel, hazırladığı arşivlerin nasıl oluştuğundan bahsederek, "Bu ustaların ailelerinde de hiçbir kayıt ve bilgi yoktu. Bilgiye erişmekte zorluk yaşadım. Bu insanların hayatlarıyla ilgili hiçbir kaynak yok, dolayısıyla uzun bir inceleme yapıldı. Eski arşiv kayıtlarını tarayarak albümleri oluşturduk. Bu isimler türkülerimizin köşe taşlarıdır. Bu işler türkü arşivimize de önemli bir kazanım sağlamıştır" dedi.

Bizim kültürümüz yabancıların arşivinde saklı

Neşet Ertaş'ın hayatını anlattığı "Bozkırın Tezenesi" adlı belgeseli hazırlarken TRT arşivlerinde kayda değer çok bilgi bulamadığını ifade eden Tokel, "Elimizdeki değerin farkında değiliz ama yabancılarda bizde bulunandan daha fazla arşiv vardı. Bizim kendi kültürümüze, değerlerimize karşı farkındalığımız yok. Umarım gelecek kuşaklar, bu değerlerin daha fazla farkında olur. Bizim kültürümüzün özü, halk müziğinde ve türkülerimizde saklı. Konuştuğumuz Türkçemizi en güzel kelimelerle türkülerde buluyoruz. Bu kelimeler Yunus'lardan gelen kelimeler. Bu büyük tarihi geleneği hakkıyla temsil eden isimlerin değerinin bilinmesi lazım" diye konuştu.

Erkut Özkan ve Bayram Bilge Tokel, "Yüce Dağ Başına Yağan Kar İdim", "Sana Bir Sözüm Var", "Gönül Dağı", "Ömür Bahçesi" , "Mevla Katına", "Küçükten Görmedim Ana Kucağı" ve "Ankara'nın Bağları" gibi türküleri icra ederek, türkü severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim