• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

İki şehit ateşi de Yozgat’a düştü

İki şehit ateşi de Yozgat’a düştü
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda, güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen iki askerin acı haberi...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda, güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen iki askerin acı haberi Yozgat'ın Aydıncık ilçesi ve Sorgun ilçesine Bağlı Aşağıcumafakılı köyündeki baba ocağına ulaştı.

İki şehidin de baba evinin önüne büyük Türk bayrakları asılarak taziye çadırları kuruldu. Acı haberi duyan ilçe halkı her iki şehidin de baba evine akın etti. Sorgun ilçesindeki şehidin evini ziyaret eden İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, buradan da Aydıncık ilçesindeki şehidin baba evine geçerek ailenin acısını paylaştı.

Şanlıurfa'dan geçici görevle Diyarbakır Sur ilçesindeki operasyonlara katılmak üzere görevlendirilen 26 yaşındaki Aydıncıklı Şehit Uzman Erbaş Bekir Şimşek, Satı ve Şahin Şimşek ailesinin 4 kız, 4 erkek olmak üzere 8 çocuklarından birisiydi. Şehit Şimşek'in 6 ay önce başladığı göreve Şanlıurfa'da devam ettiği geçici görevle Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.

Şehidin ağabeyi Adem Şimşek, kardeşi ile en son iki gün önce görüştüğünü belirterek, "Silopi'deyim oradan Sur'a geldik, operasyonlara devam ediyoruz. Sabah da şehit haberini aldık. Daha 5-6 aydır görev yapıyordu. Biz 8 kardeşiz, 8'imiz de tekrar gitmeye hazırız. Vatan sağolsun, millet sağolsun yapacak bir şeyimiz yok. Tekrar cepheye savaşmaya gitmeye hazırız." dedi.

AMCASI YEĞENİNİN ŞEHİT OLACAĞINI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Amcası Seyfettin Şimşek, şehit yeğeni ile en son bir hafta önce konuştuklarını söyledi. Dönünce düğün hazırlıklarına başlayacaklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti: "Ben 7 ay önce bu anı rüyamda gördüm. Onun için dünyaya bir mesajım var. Bu dünyada insanlık bir olsun Hz. Âdem'den Hz Muhammed'e kadar gelen vahiye uysunlar. Eğer uymazlarsa yemin ediyorum Allah bu dünyayı insanların başına dar getirecek. O süper güçlerin de başlarına dar getirecek. Ben 7 aydır hazırlık yapıyorum. Dünyanın kurtuluşu için Allah Kur'an-ı indirdi. Buna uymadığımız sürece yemin ediyorum bela ve musibet başımızdan eksik olmayacak. Rüyamda bu anı gördüm ve ne konuşuyum diye hazırlandım 7 ay önce. Soruyorum, Türkiye'nin hiç dostu olduğunu görüyor musunuz? 57 tane devlet var Müslüman. Müslüman Kürt kardeşlerimiz bizim kardeşimiz. Benimle hiç farkı yok onlar için ben canımı veririm yemin ediyorum. Ey Kürt kardeşlerim siz Müslümansınız, Allah'a inanıyorsunuz, neden onlara destek oluyorsunuz. Türkiye devletine, ordusuna da bir mesajım var sakın o PKK'lılarla ve onların liderleri ile görüşmeyin. Tayyip'e diyorum sakın bunların liderleri ile görüşme. Bunlar taşeron örgüt yemin ediyorum. Tayyip'e diyorum. Sayın Tayyip bunlarla sakın görüşme, HDP milletvekilleri ile görüşme, bunlar Amerika'nın Rusya, İsrail'in kuklası görüşeceksen onlarla görüş."

Diğer şehit Astsubay Nusret Atmaca'nın (36) evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Onun da şehit düşen hemşerisiyle birlikte görev yeri Şanlıurfa'dan geçiçi görevle Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlenen operasyonlara katıldığı ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesine görevlendirildiği belirtildi.

Şehitlerin cenazesinin yarın ikindi namazına müteakip düzenlenecek törenin ardından defnedileceği bildirildi.

İki şehit ateşi de Yozgat’a düştü

İki şehit ateşi de Yozgat’a düştü

İki şehit ateşi de Yozgat’a düştü

İki şehit ateşi de Yozgat’a düştü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim