• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

İki lafın belini kıramadan Üsküdar!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün basın mensuplarına yarın açılacak olan dev ulaşım projesi Marmaray’ı gezdirdi. Hiçbir güvenlik sorununun olmadığını belirten Yıldırım, ‘Artık atı alan değil, Marmaray’ı alan Üsküdar’ı geçti’ dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün gazete ve televizyon yöneticileriyle köşe yazarlarına 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak dev ulaşım projesi Marmaray’ı gezdirdi. Bakan Yıldırım’la saat 14.00’te Yenikapı’daki istasyonda bir araya geldik. Yıldırım yanımıza geldiğinde herkes merakla arka arkaya sorular sormaya başlıyor. Tünelden geçerken bile iç daralması yaşamamın verdiği bir ruh haliyle, denizin 62 metre derininden geçeceğimi düşünerek ilk konuşulanları anlamakta biraz güçlük çektiğimi söyleyebilirim. Bakan Yıldırım, tarihi bir projeyi bitirmenin özgüveni ve rahatlığı içinde anlatmaya başlıyor:
 
untitled-4.20131028093015.jpg
 
“Kartal’dan binen bir İstanbullu, Zeytinburnu’na kadar kesintisiz geliyor. Bir tek Ayrılıkçeşme’de yerin üstüne çıkıp değiştiriyorsunuz. Orada o mesafe de 25-30 dakika, duruşlar dahil. Siz Kartal’dan Zeytinburnu’na hiç durmadan daha doğrusu bir aktarma yapmak suretiyle 25-30 dakikada gelebiliyorsanız arabayla gelmenin bir anlamı yok. Veya Üsküdar’dan bindiniz, Sirkeci’ye gideceksiniz, hala arabayla gitmeye ısrar ederseniz o zaman trafikten şikayet etmeye hakkınız yok, 3 dakikada gitme şansınız var. Bizim görüşümüz hat tam kapasiteye eriştiğinde günde 1,5 milyon kişi taşıyacak.”
 
Bakan Yıldırım, Marmaray’ın, sıkça çıldıran İstanbul trafiğini yüzde 20 hafifleteceğini söylüyor. Ocak ayında ise mesela Kartal’dan metroya binen bir kişinin Yenikapı’ya geleceğini, buradan da Şişhane, Taksim, Mecidiyeköy, Maslak ve Hacıosman’a rahatlıkla gidebileceğini anlatıyor. Zaman hesabı yaptığınızda Kartal’dan Taksim’e 50 dakikada gitmiş oluyorsunuz. Üzerine 5-10 dakika daha eklerseniz en uzak mesafe olan Sarıyer’desiniz.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim