• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

İki kentte zabıta ve esnaf birbirine girdi: 10 yaralı

İki kentte zabıta ve esnaf birbirine girdi: 10 yaralı
Bursa ve Adana’da seyyar satıcılar ile zabıtalar birbirinde girdi. Bursa’da 8, Adana’da ise 2 kişi yaralandı.Bursa’da zabıta ekipleri seyyar satıcılara müdahale edince kavga çıktı. Seyyar satıcılardan biri, bir zabıtayı bıçaklayarak ağır yaraladı.

Merkez Osmangazi İlçesi Santral Garaj Mahallesi’nde seyyar satıcılar olduğu şeklinde ihbar alan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri harekete geçti. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde saat ve parfüm satan Sinan Özdemir’e ait seyyar tezgahı kaldırmak isteyen zabıta ekipleri satıcının direnişiyle karşılaştılar. Elindeki bıçakla direnen Sinan Özdemir, zabıta memurları tarafından  sopalarla engellemek istediler. Çıkan kavgada kendisini engellemek isteyen zabıta memuru Hüseyin Altın’ı kalbinin üzerinden iki kez bıçaklayarak ağır yaralayan Sinan Özdemir elindeki bıçağı sağa sola salladığı sırada zabıta memurları Ercan Kaymak, Emrah İmir, Ramazan Cengiz, Metin Yılmaz, Sinan Yılmaz ve Timur Erkal çeşitli yerlerinden yaralandılar. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri tarafından zabıtaların sopalarla vurması sonucu yaralanan Sinan Özdemir polis eşliğinde 112 Acil Servis ekipleri tarafından Muradiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sinan Özdemir daha sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ağır yaralanan zabıta memuru Hüseyin Altın arkadaşları tarafından zabıta aracıyla yakında bulunan özel bir hastaneye götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan Hüseyin Altın ameliyata alındı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından olay anı cep telefonuyla görüntülendi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 
 
 
 
 

Adana'da zabıta ile seyyar satıcı kavga etti
Adana'da zabıta ile seyyar satıcılar arasında çıkan sopalı, satırlı, sandalyeli kavgada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre,  Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı zabıta ekipleri Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet  Hastanesi girişindeki seyyar satıcıları kaldırmak için çalışma başlattı. Zabıta hastane girişine gelerek seyyar satıcıların tezgahına el koyarak burada satış yapmamasını söyledi. Bunun üzerine seyyar satıcılar tezgahlarını vermek istemedi. Zabıta ise tezgahları almak isteyince arbede çıktı. Zabıtanın sopayla vurduğu seyyar satıcı Hasip Demir'in kaşı açıldı. Seyyar satıcıyı kanlar içinde gören arkadaşları da ellerini demir çubuk ve sopa, satır ile sandalye alarak zabıtaya saldırdı. Kavgada bir zabıta kafasına aldığı sandalye darbesiyle yaralandı. Yaralanan Hasip Demir de zabıtalara saldırdı. Zabıta ekipleri seyyar satıcıların saldırısı üzerine olay yerinden ayrıldı.

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim