• BIST 9568.86
  • Altın 2475.659
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.5705
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

İki isimden Erdoğan'a ters köşe

İki isimden Erdoğan'a ters köşe
Erdoğan'ın Ekmeleddin İhsanoğlu ile Selahattin Demirtaş'ın sakin üslubu karşısında ters köşe olduğu belirtiliyor.

 

Erdoğan, önceki seçim kampanyalarına hâkim olan “tansiyonu yükseltme” taktiğini bu sefer uygulayamıyor. İhsanoğlu ile Demirtaş’ın “sakin” üslubunun, ezber bozduğu belirtiliyor.  

Köşk seçimi kampanyasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla AKP’li vekiller devre dışı bırakıldı. TBMM, 1 Temmuz’da tatile girecek ve milletvekilleri, 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimi için kampanya bölgelerine gidecekti. Ancak art arda gelen düzenlemeler, Meclis’in çalışmalarına devam etmesine neden olurken Erdoğan, kampanyasına start verdi.

Milletvekillerinin seçmenle birebir temasının ters tepebileceğini ve seçim bölgelerinde yaşanabilecek “küskünlüklerin ya da kişisel husumetlerin” kampanyaya zarar verebileceğini düşünen Erdoğan, “Vekile kızan bana oy vermez” ihtimalini göz önünde bulundurdu. Bizzat kampanyayı kendisinin katılacağı programlar ve yapacağı mitinglerle yürütme kararı aldı. Hatta kulislerde Meclis’in bir türlü tatile girememesinin nedenlerinden birinin de vekilleri Ankara’da tutmak için olduğu konuşuluyor.

SAKİN ADAY, EZBER BOZDU

Öte yandan Erdoğan, daha önceki seçim kampanyalarına hâkim olan “tansiyonu yükseltme-düşürme” taktiğini bu sefer uygulayamıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu ile Selahattin Demirtaş’ın “sakin” üslubunun, ezber bozduğu dillendiriliyor.

ERDOĞAN BUNU DA CEMAATE BAĞLAYARAK YENİ BİR HEZEYANA İMZA ATTI

Lice'de PKK'nın yol kapatması ve bayrak indirme olayı dahil bir çok kendisini 'zora sokan' olayı 'paralel' safsatasına bağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bunu da cemaate bağlayarak yeni bir hezeyana imza atmıştı. Erdoğan, özellikle İhsanoğlu’na istediği gibi yüklenememenin sıkıntısını Tokat’taki mitingde şöyle itiraf etmişti: “Adaylarına dediler ki, sen kibar ol, diğer yanını bize bırak. Biz Başbakanı şöyle bir köpürtelim, onu gerelim.Evet, Pensilvanya’dan da öyle bir nasihat aldılar.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim