• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

İki İşçi Çalıştırana 1 İşçi İş-kur’dan

İki İşçi Çalıştırana 1 İşçi İş-kur’dan
Kulalı İş adamları ve oda başkanları Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu'nu ziyaret ederek kurumlar arası işbirliği konusunda bilgi alışverişinde...

Kulalı İş adamları ve oda başkanları Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu'nu ziyaret ederek kurumlar arası işbirliği konusunda bilgi alışverişinde bulundu. İşadamlarına müjde veren Eroğlu iki işçi çalıştıran işyerlerine bir işçinin de İş-Kur tarafından verilerek bir yıl boyunca hem maaşını verdiklerini hem de sigorta primini yatırdıklarını anlattı.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Uysal Tarım sahibi Harun Uysal, 152 Nolu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Özgüven Turizm sahibi Ahmet Gürkan Sönmez Tarım ortaklarından Muammer Sönmez Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu'nu makamında ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.

İş Kur İl Müdürü Salim Eroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Bu ziyaretiniz bizi ziyadesiyle memnun etti. Kula'daki dernek ve kuruluşlarla sürekli bir araya gelerek Kula" nın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya çalışıyoruz." dedi.

İşadamlarına müjde veren Eroğlu, 2 işçi çalıştıran işyerlerine 1 işçi de kendilerinin verdiğini söyledi. Eroğlu, "2 işçisi olan bir işyerine 1 yıl süreyle 1 işçi de biz veriyor, sigorta ve maaşını da biz karşılıyoruz. 10 işçi çalıştıran işyerlerinde bu sayı 2 iken 20 işçi çalıştıran firmalarda bu 3 kişi oluyor. İşadamı ihtiyacı olan alanda istediği kişiyi işe alıyor ve 1 yıl biz o işçinin sigorta ve maaşını veriyoruz. Daha sonra işyeri memnun kalırsa o işçi orada çalışmaya devam ediyor, memnun kalmadığında ise işine son veriyor." dedi.

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARIMIZDAN YARARLANIN

Son zamanlarda yaygınlaşan iş ve meslek danışmanlarıyla hem işsizleri iş sahibi yaptıklarını hem de işverenlere kalifiye eleman sağlamayı hedeflediklerini belirten Eroğlu Manisa İş-Kur bünyesinde çalışan ekipleri ile iş hayatında önemli katkılar sağladıklarını söyledi.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal ise, "Süt üreticileri olarak bizlerde İş-Kur'un projelerinden faydalanmak isteriz. Bu konuda ilçemizde bir toplantı düzenleyerek üreticilerimizi sizinde destekleriniz ile bilgilendirmek isteriz." dedi.

152 nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı ve Özgüven Turizm sahibi Ahmet Gürkan ise işbaşı eğitim çerçevesinde firması bünyesinde 1 kişiyi istihdam etmeye başladığını söyleyerek, "İş-Kur'un projelerinden tüm esnaflarımız yararlanabilir bu tür projeleri takip etmek gerekiyor." diye konuştu.

Sönmez Tarım ortaklarından Muammer Sönmez ise şirket bünyesinde 30 kişinin üzerinde sigortalı personelin çalıştığını söyleyerek İşbaşı eğitim projesinden faydalanarak şirket bünyesinde işçi istihdam edeceklerini söyledi.

İki İşçi Çalıştırana 1 İşçi İş-kur’dan

İki İşçi Çalıştırana 1 İşçi İş-kur’dan

İki İşçi Çalıştırana 1 İşçi İş-kur’dan

İki İşçi Çalıştırana 1 İşçi İş-kur’dan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim