• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İki Bakandan Malatya Büyükşehir Belediyesine ziyaret

İki Bakandan Malatya Büyükşehir Belediyesine ziyaret
Uluslararası Kentsel Su ve Atık Yönetimi Sempozyumu'na katılmak üzere Malatya'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gümrük ve Ticaret Bakanı...

Uluslararası Kentsel Su ve Atık Yönetimi Sempozyumu'na katılmak üzere Malatya'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Ziyarete, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve kalabalık bir heyet katıldı. Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Özhaseki'yi Malatya ve Büyükşehir Belediyesinde ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını belirterek, Malatya ile ilgili kısa bilgi verdi. İmar alanında çalışmalara master planları üzerinde başladıklarını belirten Çakır, Ulaşım ve Turizm Master Planlarının yanı sıra 100 bin ölçekli imar planı ile 50 bin ölçekli çevre düzeni planlarının bitirildiğini söyledi. Çakır, "Bunun yanında jeolojik etütleri de tamamladık. Şu an Tarım Master Planı ile Sağlık Master Planı üzerinde çalışma yapıyoruz. Kentin altyapı çalışmalarını merkezle birlikte ilçelerimizde de başlattık. Büyükşehir statüsünün bize çok önemli katkıları oldu. İlimizin sağlıklı kentleşmesi, uzun vadeli ana planların oluşturulmasının yanı sıra Kentsel Dönüşüm Master Planı açısından da çok önemli. Sizlerin de takdiriyle, ilimizde bölgesel değil de ilin genel manada bir planını çıkarıp, ana plana uygun bir şekilde kentsel dönüşümü etap etap tamamlamak istiyoruz. Bu vesileyle kentin daha sağlıklı dönüşümünü de gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise Çakır'ın Malatya için yaptığı bazı yatırımları gezerek incelediğini söyledi. Özhaseki, "Geldiğimiz andan itibaren Başkan Çakır'ın yeni çalışmaları, Malatya hakkında düşündüklerini, Malatya'nın geleceğini durmadan anlatıyor. Bundan da keyif alıyoruz. Belediye başkanlarını ayakta tutan en büyük heyecan da bu. Şehrini sevmeleri, ona hizmet etmeleri. Bu anlamda Ahmet Başkan da müthiş bir başarı örneği gösteriyor. Dolayısıyla bize düşen de yardımcı olmak" diye konuştu.

Ziyaret sırasında Çakır, ziyaret anısına Bakan Özhaseki'ye el dokuma halı, kayısı kristali ile kuru kayısı hediye etti. Ziyaretin ardından Çakır tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ yatırımları ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

İki Bakandan Malatya Büyükşehir Belediyesine ziyaret

İki Bakandan Malatya Büyükşehir Belediyesine ziyaret

İki Bakandan Malatya Büyükşehir Belediyesine ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim