• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Aslan ve Koçhan aileleri arasındaki husumet barışla noktalandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Aslan ve Koçhan aileleri arasındaki husumet barışla noktalandı.

Kızıltepe ilçesinde yaklaşık bir ay önce iki aile arasında meydana gelen kavgada Aslan ailesinden Serhat Aslan bir gözünde görme kaybı yaşandı. Bunun üzerine iki aile arasında başlayan husumet, bölgedeki kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla noktalandı. İlçedeki bir düğün salonunda verilen barış yemeğine ailelerin barışmasında öncülük eden eski siyasetçi ve Mardinli iş adamı Zeynelabidin Erdem, Kahraman ailesinin ileri geleni ve bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdurrahman Kahraman, Ortadoğu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çuhadar, sanatçı Berdan Mardini ve bölgedeki bazı kanaat önderleri, oda başkanları ile her iki ailenin bireyleri ve davetliler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan Şeyh Abdurrahman Kahraman, "Gerçekten istenmeyen bir olay oldu iki aile arasında, bugün ise güzel bir barış oldu. Şimdi önemli olan bu barışın devamıdır. Her iki ailenin birbirlerine karşı herhangi bir düşmanlığı tırmandırmanın içerisinde değildir. Bunun için bu barış inşallah hayırlara vesile olur. Bilhassa bölgemiz diken üzerinde, onun için barışla başlamak, barışla işi bitirmek iyidir. Bu çok güzel bir manzara, bugün birbirimizi vurarak taziyelerimize gelmektense böyle bir barış toplantısının meydana gelmesi çok daha güzel ve gurur vericidir. Allah hepimizi hak yola getirsin, sulhu aramızda eksik etmesin" dedi.

Zeynelabidin Erdem ise, "Allah'ın izniyle bugün bir sünneti yerine getirmiş olduk. Koçhan ailesinden gelen özür ve barış talebini büyük bir olgunluk içerisinde benim de yoğun ricam üzerine kırmadan kabul eden kardeşim Mehmet Aslan ve ailesine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Erdem konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bizlere kin, nefret, düşmanlık yakışmaz birbirimize düşmanca davranmak İslamiyet'te yoktur. Bizler Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav.) ümmetiyiz. Bizlere birlik ve dirlik yakışır. Allah-u Teala Bakara Suresi'nun 208. ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor; "Ey iman edenler, hep birlikte "barış ve selamete (İslam'a) girin ve şeytanın adımlarına uymayın. Çünkü o size apaçık bir düşmandır." Dünyada kibir, savaş, yalan, şeytani düşünce hem dünyamızı hem ahiretimizi savaşa çevirir. Peygamber efendimiz (s.a.v) bir hadisi şerifte buyuruyor ki "Müsafaha edin ki kalplerinizde kin kalmasın'. Çünkü bu barışın şahidi sizsiniz, buraya sizi bu şehadet için topladık."

Koçhan ailesinden Abdurrahman Koçhan, "Başta seyit ailesinden Zeynelabidin Erdem ve hepinizden Rabbim razı olsun. Kirvelerimize hürmet ediyorum. Allah'ın izniyle ölüme kadar akrabayız. Çok üzgünüz, trafik kazası gibi bir şey oldu. Geldiğiniz için Rabbim hepinizin hayrınızı kabul etsin" dedi.

Aslan ailesinden Mehmet Aslan ise, "Biz bu aileyle iç içe büyüdük. Kirvelerim asla bunları kendilerine dert etmesinler, bu serhat ölse de Zeynelabidin Erdem, Şeyh Abdurrahman Kahraman ve kirvelerime kurban olsun. Buradan söz veriyorum asla bu iki aile arasında hiç husumet Allah'ın izniyle olmayacaktır. Geldiğiniz için hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Verilen barış yemeği yapılan duayla sona erdi.

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim