• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

IKBY Başkanı Barzani: Türkiye ziyaretim çok olumlu sonuçlandı

IKBY Başkanı Barzani: Türkiye ziyaretim çok olumlu sonuçlandı
IKBY Başkanı Barzani, "Türkiye'ye yaptığım ziyaret çok olumlu bir şekilde sonuçlandı. Görüşmemizde DAEŞ ile mücadelede nasıl ortak hareket edileceği konusu detaylı bir şekilde masaya yatırıldı" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Ankara ziyaretinin ikinci gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer hükümet yetkilileri ile dün gerçekleştirdiği görüşmelerin içeriğini değerlendirmek üzere Kürt bölgesinden gelen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'ye yaptığı ziyaretin daha önce planlandığının altını çizen Barzani, "Ankara ziyaretim Şengal'i (Sincar) kurtarma operasyonu başlamadan önce planlanmıştı. Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığımız telefon görüşmesinde bu ziyareti ele almıştık" dedi.

Türkiye'deki yetkililer ile yaptığı görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirten Barzani, "Görüşmeler sırasında hemen hemen tüm konuları ele aldık. Bizlerin (Kürt bölgesi), Türkiye ve uluslararası koalisyon güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'e karşı dayanışma içine girmesi ve ortak hareket etmesi konusu detaylı bir şekilde ele alındı" bilgisini paylaştı.

"Nöbet değişimi konusu abartıldı"

Türk askerinin Musul'daki nöbet değişimi meselesine de değinen Barzani, bu konu hakkında şunları kaydetti:

"Daha önce de belirttiğim gibi bu durum gereğinden fazla abartılıp büyütüldü. Türk askerleri gönüllü Arap askerlerine askeri eğitim veriyordu. Söz konusu bölge Musul'dan yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. Türk askerlerinin geçtiği kamplar iki bölümden oluşuyor. Türkiye'den yüksek düzeyde bir heyet meseleyi masaya yatırmak ve çözüme kavuşturmak için Bağdat'tı ziyaret etti veya ziyaret etmek üzereler. Bizler de hiç bir şekilde ülkenin egemenliğinin ihlal edilmesine razı olmayız. Ancak terör örgütü DAEŞ ile savaşıyoruz ve dostlarımızın yardımına ihtiyacımız var. Bu sorun en yakın zamanda çözülecektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim